Sport

Humanitarni online izazov, trči, treniraj, skupljaj kilometre i doniraj

Nakon dva izazova, jedan u januaru, drugi u maju drugi, započet je treći humanitarni projekat. Priču “Ko te juri” sprovodi grupa sportista koji trče, treniraju, takmiče se i prikupljaju humanitarne kilometre za one kojima je pomoć potrebna. Sve ih veže ljubav prema sportu i želja da nekome pomognu. U januaru ova ekipa prikupila je pola miliona dinara za devojčicu Iris Stanojević i još toliko u maju za dečaka Danila Balaća. Tokom septembra novac skupljaju za Lenku Anđelković (1162 na 3030).  


U septembarskom ultra izazovu odvažilo se i desetoro Nišlija: Ljiljana Krasić, Ksenija Smiljković, Teodora Petrov, Sandra Vasić, Mirjana Danković, Stevica Blagojević, Miloš Miljković, Petar Šarković, Dejan Potić i Nenad Živković.

“Ova mala ekipa velikog srca ima bogatu trkačku karijeru sa puno kilometara iza sebe i mnogobrojnim uspesima”, istakli su organizatori.

O tome da u ovom izazovu učestvuju ozbiljni trkači svedoči i činjenica da su sva postolja na nedavno održanoj trci u Niškoj Banji “Suva trail”, koja je ujedno bila i državno prvenstvo u planinskom trčanju, bila popunjena učesnicima KTJ Ultra izazova.

Foto: Ko te juri tim

KTJ Ultra Challenge #september je humanitarni izazov u kom učestvuje 175 trkača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije. Trkači su podeljeni u sedam timova na čelu sa kapitenima Anom Lukić, Jelenom Paunović, Dunjom Spajić, Isidorom Šarčev, Marijom Bubalo, Tamarom Šašić i Marijanom Mijatović.

Timovi su 1. septembra krenuli sa prikupljanjem kilometara, na taj način što treniraju, trče i takmiče se u svojim disciplinama na trkama širom regiona. Najuspešniji je onaj tim koji na kraju meseca istrči najviše kilometara. Te kilometre trkači “prodaju” (npr 6000km množimo sa brojem 10 i dobijamo 60.000,00din), a sav novčani prihod daju za lečenje devojčice Lenke Anđelković. KTJ Challenge traje 30 dana, a cilj je prikupiti novac, pomeriti sopstvene granice i steći nova prijateljstva.

KTJ pomaže bolesnoj deci

”Ove godine realizovaćemo ukupno 3 humanitarna trkačka izazova i prikupiti minimum 1,5 miliona dinara za decu kojoj je potrebna pomoć. Ovaj projekat dobio je veliku podršku građana Srbije i regiona koji su za nas čuli putem medija i društvenih mreža i poželeli da se priključe sa donacijama. Nakon što završimo ovaj septembarski čelendž, sledeći će biti u januaru za neko novo dete. Nastojaćemo da sportom i zdravim načinom života budemo primer mladima. Želja nam je da pomognemo deci koliko god je to moguće i da pozovemo što više ljudi da uplate donacije za Lenku, ali i da slede naš primer kada je bavljenje fizičkom aktivnošću u pitanju.

Pored toga, veoma sam srećna što su se trkači upoznali i što su se razvila neka nova prijateljstva, ali i ljubavi” navodi Aleksandra Randjelović.

Pridružite se donacijama kroz “Budi Human”

Lenka Anđelković rođena je 2020. godineDete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, ali je usled komplikacija nastalih pri porođaju ostala bez kiseonika. Ustanovljeno je kašnjenje u psihomotornom razvoju kao i hipo/hipertonija pojedinih grupa mišića. Sredstva su joj potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, fizikalne terapije, defektološke i logopedske tretmane, za kraniosakralne terapije, hipoterapije, hidroterapije, terapije kiseonikom, za ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, medicinski potrošni materijal, laboratorijske usluge, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.

Svi su pozvani da se priključe donacijama kroz “Budi Human” SMS poruke ili direktne uplate na račun. Za Lenku Anđelković pošaljite SMS: 1162 na 3030 ili uplate izvršite direktno:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248359-45

Devizni račun: 160-6000001248569-94

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com