Kultura

Humanitarni “Muzički ringišpil” u niškom Simfonijskom

Tradicionalni humanitarni koncert pod nazivom “Muzički ringišpil: krug oko sveta za dva sata” biće održan u sredu 12. decembra u niškom Simfonijskom orkestru. Koncert počinje u 20 časova, a nastupiće studenti i nastavnici Fakulteta umetnosti u Nišu.

Koncert je deo tradicionalnog humanitarnog projekta, koji se pod sloganom ,,Božanski je davati, primati je ljudski” sprovodi poslednjih osam godina u organizaciji Rotarakt i Rotari kluba Niš, uz podršku Studentskog kulturnog centra, odnosno Fakulteta umetnosti u Nišu.

Najveća i najznačajnija akcija do sada nastala je u želji da se osnaži lokalna zajednica i doprinese njenom razvoju kroz trajne donacije. U tom smislu, Rotaract pomoć je usmerena prvenstveno ka poboljšanju kvaliteta uslova života mladih, njihovog obrazovanja, kulture i zdravlja. Iz tog razloga, sav prihod od ovogodišnjeg koncerta namenjen za kupovinu nastavnih sredstva za opremanje kabineta Fakulteta umetnosti u Nišu.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u kafiću Gnezdo, kao i putem meila rotaractclubnis@gmail.com. Na dan koncerta ulaznice će biti dostupne i na biletarnici Niškog simfonijskog orkestra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button