Društvo

Humanitarni koncert za malog Romana Šarenca

U niškom klubu Black Stage, u petak, 6. decembra, biće održan humanitarni rok kocnert za malog Romana Šarenca kome je potrebna pomoć kako bi nastavio lečenje. Na humanitarnom koncertu će nastupiti niški rok bendovi Caprinus, Voodoo i Helium.

Organizator koncerta je Udruženje građana Balkanrock.

Početak humanitarnog koncerta najavljen je za 21,30, a preporučena cena karte je 200 dinara, poručuju organizatori. Karte se u pretprodaji mogu nabaviti kod humanitarke Marine Adamović u Banci Dobročinstva u Obrenovićevoj ulici u Nišu.

Na dan koncerta karte će moći da se kupe u klubu Black Stage pre i tokom trajanja koncerta. Na ulazu u klub biće postavljena kutija za dobrovoljne priloge.

U toku veoma teškog porođaja maleni Roman Šarenac ostao je bez kiseonika zbog čega je pretrpeo oštećenje mozga i rođen je bez mogućnosti da sisa i guta. Prva 72 sata proveo je u hipotermiji dok su se narednih pet meseci stručnjaci sa Instituta za majku i dete u Beogradu borili za njegov život. U petom mesecu postavljena mu je PEG – sonda preko koje se hrani i od tog trenutka kreće borba roditelja za njegov život.

Roman, koji sada ima dve godine i devet meseci, od šestog meseca svakodnevno intenzivno vežba sa terapeutima i ide na terapije u Novi Sad, kod doktorke koja se jedina u Evropi bavi problemom disfagije kod dece. Vežbe traju i po šest sati, a u njegovo lečenje uključen je ceo tim lekara (fizijatar, fizioterapeut, logoped, psiholog, nutricionista i neurolog). Kako mu tek predstoje tretmani hranjenja u Novom Sadu i intenzivna fizikalna rehabilitacija, stalno su mu potrebni kateteri za aspiriranje, špricevi za hranjenje i posebni suplementi za ishranu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com