Društvo

Humanitarni koncert i berza za pomoć sestrama

Niško udruženje građana “Balkanrock” organizuje humanitarni koncert i berzu za pomoć sestrama Ivi i Nataliji Bašović. Koncert je zakazan za 3. februar u klubu Black Stage u Nišu, a nastupiće nekoliko sjajnih rock sastava.

Sestre Natalija i Iva Bašović iz Niša imaju retko genetsko oboljenje Fridrajhovu ataksiju, sa kojom žive više od decenije. Ova retka bolest uglavnom pogađa nervni sistem i srce. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i koordinacije pokreta. Intelekt ostaje nedirnut. Uticaj na srce se kreće od blagih do jako ozbiljnih abnormalnosti, opasnih po život.

Fridrajhova ataksija je nezarazna, nasledna bolest izazvana mutiranim genom. Širom sveta bolest pogađa jednog u 50.000 ljudi i pripada grupi međusobno povezanih poremećaja pod nazvom nasledne ataksije.

Devojčicama koje imaju 13 i 11 godina potreban je novac jer svakodnevno koriste skupe lekove za srce koje nabavljaju iz Sjedinjenih Američkih Država, jer ih u Srbiji nema. Ova porodica plaća i terapeuta koji mora da radi sa njima.

Novac je trenutno najpotrebniji zbog lečenja u Nemačku.

Pre humanitarnog koncerta koji je zakazan za 3. februar, u 19 sati u Black Stageu kreće i Humanitarna Berza gde će se u prodaji naći diskovi, stripovi, knjige, majice itd. Sve što se bude prodalo ovim putem, ide u kutiju za humanitarnu pomoć. Bend Dok7 je već obećao da će priložiti diskove, majice i dukseve za ovu berzu. “Ako imate nešto od originalnih diskova, ploča, stripova itd, donesite u klub pre 19 sati”, kažu u ovom niškom udruženju. Sav novac od prodaje tih stvari ide Ivi i Nataliji.

Ulaz na koncert je 200 dinara. Kutija za priloge biće postavljena na ulazu u koncertni prostor.

Svako ko je u mogućnosti da pomogne devojčicama, može to učiniti i uplatom sredstava na žiro račun: 105 0000230001318-46 Natalija Bašović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com