Kultura

Humanitarni koncert Dragane Moles i mladih kolega za ugrožene Nišlije

Humanitarni koncert Dragane Moles i studenata odseka klavira i solo pevanja niškog Fakulteta umetnosti  održava se  u četvrtak, 3. marta u Svetosovskom domu sa početkom u 18 sati. Tradicionalno, ulaznice su namirnice koje će biti upućene ugroženim porodicama u Nišu.

Dragana Moles, operska diva iz Niša koja živi i radi u Rimu, tradicionalno održava koncerte za koje se ulaznice ne prodaju. Ulazak se “plaća” životnim namirinicama koje se neophodne niškim porodicama u teškom socijalnom položaju.

“Ovi koncerti su uvek dobro posećeni, jer su Nišlije humani ljudi”, kaže Moles i dodaje da ne zna da li je ovo petnaesti ili dvadeseti koncert koji se organizuje sa ciljem da se pomogne najugroženijima.

Ove godine će na bini Svetosavskog doma uz nju biti studenti klavira i solo pevanja sa Fakuleta umetnosti u Nišu, a koncert će trajati sat vremena. Nastupiće Jelena Jovanović, Katarina Mihailović, Hadži Lazar Lazarević i Nikola Stamenković.

“Na repertoaru su dela klasične muzike i polularne kompozicije, od arija iz opere “Karmen” do  “Sole mio”, ističe operska diva.

U organizaciju koncerta uključena je i grupa “Pomoć ugroženim Nišlijima” kao i Eparhija niška, koja tradionalno ustupa prostor Svetosavskog doma.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com