Kultura

Humanitarni koncert Ansambla “Kolo” za “Drugačiji zajedno”

Državni ansambl “Kolo” iz Beograda prirediće koncert koji će biti humanitarnog karaktera za Folklornu grupu “Drugačiji zajedno” koja radi pri Ansamblu “Mozaik” iz Niša. Organizator koncerta je Ansambl narodnih igara i pesama “Mozaik” iz Nisa.

Koncert će biti u nedelju 14. oktobra u sali Doma Vojske, s početkom od 20 sati. Cena ulaznice 300 dinara, a novac je namenjen ansamblu “Drugačiji zajedno”.

Ansambl “Kolo” iz Beograda ove godine obelezava 71 godinu postojanja i rada na folklornoj sceni. Prepoznatljivi su kao reprezentativni folklorni ansambl u Srbiji. Niškoj publici će se predstaviti koreografijama cele Srbije i to poznatih koreografa koji su svoja autorska dela postavljali u ansamblu.

Ansambl “Kolo” je osnovala Vlada Republike Srbije, 15. maja 1948. godine, sa ciljem da se profesionalnim i studioznim radom neguju, koreografski uobličavaju i umetnički obrađuju narodne igre, čuvajući njihov stil i osnovni karakter.

“Kolo” je takvim pristupom u radu potvrdilo da je čuvar i ambasador srpske tradicionalne umetnosti, scenskim prezentovanjem umetnosti, kojom se bavi već 60 godina, stvorilo sebi svojstven vid komunikacije među ljudima, koju razume ceo svet, bez obzira na veru, rasu, jezik i kulturu.

Cilj umetnosti kojom se “Kolo” bavi je umetnost brisanja granica i zbližavanja ljudi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com