Društvo

Humanitarni bazar za Marinu u Parku Sveti Sava, donesi šta ti ne treba, povoljno kupi šta ti treba

Humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za lečenje Marine Đorđević organizuju njeni prijatelji, a ideja je da se na bazaru, u Parku Sveti Sava, nađu stare i nove stvari kojima nekima nisu potrebne, a drugima jesu. Sve što se ovde nađe, moći će da se kupi “vrlo povoljno”, kažu organizatori. Sav prikupljeni novac biće upućen za Marinino  lečenje.

Za dan bazara kažu da su namerno izabrali Lazarevu subotu, to jest Vrbicu sa verom da će im ovaj praznik pomoći da pomognu svojoj prijateljici Marini Đorđević koja se već dve godine bori da pobedi leukemiju. Za dalje lečenje potrebno je 24 miliona dinara.

Da njihov bazar prijateljstva zaživi, razmevanje je imala Gradska opština Medijana, pa se akcija organizuje kod “tri pečurke” gde se obično igra šah.

“Zamišljeno je da se donose polovne i nove stvari, odeća, obuća i igračke. Sve što neko želi da pokloni, a nekome može biti od koristi.  Te stvari imaće simboličnu cenu,  a novac je za Marinu”, objašnjavaju njeni prijatelji.

Dodaju da je sve organizovano uz pomoć “štapa i kanapa”,  ali sa dobrom voljom i Marininih  i prijatelja porodice Đorđević, a ideja je da se ljudima pomogne na više nivoa.
Dodaju da iz GO Medijana imaju obećanje da ako ova akcija zaživi, može biti i ponovljena.
Akcija se održava u subotu, 16. aprila u periodu od 9 do 19 sati.

Podsetimo, Marina je rođena  1.11.2002. godine i žvi u Nišu. Oduvek je bila odličan učenik sa velikim talentom za medicinu i strane jezike, zdrava, nasmejana i plemenita devojčica. Nakon završetka srednje Medicinske škole započela je praksu dok se istovremeno spremala za prijemni ispit za Medicinski fakultet. Živela je uobičajenim životom,  sve do momenta kada su počeli da se javljaju prvi simptomi bolesti. Usledili su pregledi i dijagnostika kako bi se pronašao uzrok bolova koje je Marina osećala.

Nakon dva meseca, Marina dobija dijagnozu akutna limfoblastna leukemija i hitno je prevoze za Beograd i primaju na Univerzitetski Klinički centar Srbije, gde započinje terapiju. Marina je primorana da pomoć potraži van granica naše zemlje radi presađivanja koštane srži. Porodica moli sve ljude dobre volje da joj pomognu svojim donacijama. Sredstva su joj potrebna za transplantaciju koštane srži, putne troškove i smeštaj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com