Društvo

Humanitarni bazar u Nišu

U Nišu će u četvrtak, 17. septembra biti organizovan humanitarni bazar gde će se prodavati rukotvorine kreativnih Nišlija i na kome će privrednici ponuditi vaučere. Organizatori najavljuju i lutriju, kao i druženje animatora sa najmlađim posetiocima. Organizator akcije je humanitarna grupa “I ja sam dete sa ove planete”.

Novac sa bazara namenjen je lećenju Lane, Minje i Olivera koji boluju od spinalne mišićne atrofije i za njihovo lečenje u Americi potrebno je po 2,4 miliona dolara.

Na bazaru će moći da se kupe minđuše, narukvice, ogrlice, gumice za kosu, šnalice, heklane stvari, ukrasne sveće, bukmarkeri, torbice, magneti, slike, igračke.

U akciju prikupljanja pomoći priključili su se i privrednici, koji će ponuditi vaučere za svoje usluge i sve to naravno za pomoć devojčicama, a najavljena je i lutrija.

Najmlađe će na događaju zabavljati animatori za decu, koja će moći da uživaju sa svojim omiljenim junacima i u iscrtavanju lica, navodi se u objavi.

Lana, Minja i Oliver su rođeni 2019. godine, a svima je potreban lek koji može da ih izleči, ali je jako skup, toliko skup da roditelji mogu samo da sanjaju da mogu sami da prikupe novac.

Oni koji žele mogu da im pomognu i uplatom novca preko fondacije “Budi human”, a detalji su na ovim linkovima – za Lanu, za Minju i za Olive

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com