Društvo

Humanitarna Rolerijada u Tvrđavi za Janu Petrović

U nedelju 24. septembra od 12 do 18 sati će se na točkovima, svi zajedno, boriti za Janu kojoj je uspostavljena dijagnoza Tetralogija Fallot sa kojom se bori jako dugo. Prvu operaciju imala je sa godinu i 3 meseca u Tiršovoj.

Druga operacija urađena je 2011.godine zbog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja. Hirurška intervencija je rađena u inostranstvu kada je tokom hospitalizacije nakon mesec dana urađena i operacija kritične subglostične stenoze traheje. Između operacija su urađene i nekoliko katetarizacije, ali je Jani sada potrebna naša pomoć kako bi otišla na treću operaciju u inostranstvu.

Rolerijada u organizaciji Ski kluba „Niš“ održaće se u 3 različita segmenta:

1. Trka na rolerima – od 13 časova

Svi učesnici od 6 do 96 godina, imaće priliku da pokažu svoje sposobnosti i brzinu na rolerima utrkujući se na distanci i poligonu. Ovaj dogadjaj biće organizovan u kategorije – U6 (do 6 godina), U8 (do 8god), U12, U14 i U96 (od 15 do 96god).

2. Revijalni trening – Slalom na rolerima – od 15 sati

Posetioci i učesnici će imati priliku da gledaju (ili ako su dovoljno hrabi – učestvuju) na Alpskom Roller ski revijalnom treningu. Alpski Roller ski kao jedan od načina kako skijaši ostaju u formi i tokom letnje sezone, biće održan na nizbrdici odmah iznad letnje pozornice! Ovde će i svi posetioci imati priliku da probaju SKI simulator i saznaju nešto više o samom skijaškom sportu.

3. Revijalni trening Skateboard udruženja – od 14-18 sati

Ovog vikenda će se skijaši i borderi naći na jednom mestu, zajedno.

„Svi posetioci imaće priliku da saznaju sve o skateboarding-u koji je nedavno postao olimpijski sport! Udruženje skateboard-era našeg grada će vam pokazati i objasniti sve sto treba da znate, kao i biti sa vama ukoliko želite da prvi put probate ovu aktivnost“, navode organizatori.

Da Janino srce nastavi i dalje da kuca!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com