Društvo

Humanitarna projekcija filma “Vi idite, ja neću”

Humanitarni bioskop u organizaciji humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” i Saveza studenata Filozofskog fakulteta prikazaće igrani film “Vi idite, ja neću sredu, 16. marta sa početkom od 18 sati u amfiteatru 21 na ovom fakultetu.

Prema rečima organizatora, ovaj dugometražni dokumentarni film Hadži-Aleksandra Đurovića svoju premijeru imao je 2016. godine, a rađen je na osnovu knjige Ljetopis novog kosovskog raspeća mitropolita Amfilohija.

Film govori o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, kao i o verskom i kulturnom nasleđu kroz celu istoriju, a posebno između 1998. i 1999. godine. U filmu se daje i osvrt na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Bjelog Bolja kod Peći.

Svi zainteresovani da prisustvuju projekciji filma mogu kupiti karte u prodavnici Srbi za Srbe, koja se nalazi na adresi 9. Brigade 53, ili na ulazu pred sam događaj. Cena karte iznosi 200 dinara.

Humanitarna organizacija „Srbe za Srbe“ postoji više od 15 godina, a registrovana je u više od 10 zemalja širom sveta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com