Društvo

Humanitarna kafa sa gradonačelnicom za trogodišnju Nikolinu Stojanović iz Niša

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski priključila se akciji za prikupljanje novčanih sredstva za lečenje Nikoline Stojanović iz Niša. Gradonačelnica će popiti humanitarnu kafu sa onim koji bude izlicitirao najveću novčanu sumu.

“Mene su kontaktirali organizatori i ja sam to odmah prihvatila. Jako je lepa ideja, pitala sam na koji način možemo još da pomognemo i Nikolini i drugoj deci koja su u problemu i evo ja ću vam reći sada nešto što verovatno niste znali, na čemu radimo već duže vreme” izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Nikolina je rođena 10.08.2018. godine u Nišu. Rođena je u terminu iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Usled komplikacija na porođaju, Nikolina je ostala bez kiseonika, zatim je provela deset dana na aparatima za veštačko disanje.

Nedostatak kiseonika u mozgu je ostavio posledice po Nikolinino zdravlje. Dijagnostikovana joj je dijagnoza cerebralna paraliza. Nikolina ne sedi, ne hoda. U stanju je da izgovori neke reči, ali ne sklapa rečenice. Mentalno je očuvana. Sve razume i izvršava naloge. Ima povišen tonus u rukama i nogama, narušenu finu i grubu motoriku.

Nikolina je bez obzira na sve vesela i raspoložena devojčica.

Sredstva su joj potrebna za operativne zahvate, specijalističke i kontrolne preglede, tretmane matičnim ćelijama, za fizikalne, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

Roditelji se obraćaju svim humanim i dobrim ljudima da im pomognu, kako bi Nikolina napredovala u lečenju.

Za Nikolinin prvi korak! Budimo humani!

 Upišimo 1047 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human1047 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000001038043-08

 16060000010382448

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com