Kultura

Humanitarna izložba mladog slikara Danila Đokića u Oficirskom domu u Nišu

Mladi umetnik i student Građevinsko – arhitektonskog fakulteta u Nišu, Danilo Đokić predstaviće svoja umetnička dela niškoj javnosti i to od 18 do 21. juna u Oficirskom domu u Nišu.

 

Danilo Đokić; Foto: H.O. “Nađi Raula” Niš

„Još od malih nogu sam voleo da crtam, olovka mi je bila jedna od dražih igračaka. Ako lepša strana pandemije koja nas je zadesila postoji, onda je to slobodno vreme koje smo imali. Lično sam to slobodno vreme iskoristio slikajući, savladao sam veštinu slikanja ulja na platnu uz pomoć raznih literatura i vlogova stranih umetnika širom sveta“ – iskren je Danilo Đokić i dodaje humanitarni segment same izložbe: „Budući da je osnovni cilj moje fondacije pronalazak i stipendiranje mladih talenata, razumno je da prikupljeni novac sa izložbe ode upravo mladim talentima iz oblasti sporta, nauke i umetnosti, koji žive u Nišu i okolini. Novac će biti uplaćen fondaciji „Zajedno za mlade – prof.dr Danica Grujičić“, a kasnije će novac biti preusmeren ka našim talentovanim sugrađanima.“

Na izložbi će biti predstavljeno dvadesetak slika ovog mladog Nišlije, pred kojim je blistava karijera.

Podsetimo, javnost je za Danila Đokića čula kada je kao srednjoškolac pokrenuo akciju prikupljanja humanitarne pomoći za svoju drugaricu iz odeljenja. Njegov nesebični gest dobročinstva, empatije i ljubavi doveo je i do nagrade „Svetislav Milić“, koju je Danilo primio zajedno sa još petoro sjajnih mladih i talentovanih ljudi. Kako sam Danilo kaže, posetioci izložbe neće ostati ravnodušni:

„Posetioci će moći da vide puno portreta meni dragih ljudi, a i nekih koji su poznati široj javnosti… Posebno ističem i to da će biti vidljivi i pejzaži mog kraja, ali biće i dosta životinja“- zaključuje Danilo, koji poziva sve zainteresovane da dođu na otvaranje izložbe i da dobrovoljnim prilogom pomognu mladim talentima Niša.

Očekuje se da izložbu otvore predstavnici grada Niša i prof.dr Danica Grujičić, predsednica fondacije „Zajedno za mlade“. Otvaranje humanitarne izložbe Danila Đokića, zakazana je za petak, 18. jun 2021. godine u 14.00h u sali Oficirskog doma u Nišu.

Izložba se organizuje uz podršku Grada, Gradske opštine Medijana, opštine Merošina, Kancelarije za mlade Grada Niša, Galerije savremene likovne umetnosti Niš i fondacije „Zajedno za mlade – prof.dr Danica Grujičić“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com