Društvo

Humanitarna akcija “Pruži korak” traje do 5. oktobra

Humanitarna akcija Pruži korak za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu iz dana u dan izaziva sve veće interesovanje. Volonteri Tamara i Bogdan, pešačili su od Niša do Beograda nedelju dana i za to vreme preko aplikacije Pruži korak prikupljali sredstva za Nurdor. Za svaki njihov kilometar, društveno odgovorne kompanije Nurdoru su uplatile sto dinara. Aplikacija i dalje živi, i može da joj se pridruži svako ko je instalira na mobilnom telefonu. Akcija traje do 5. oktobra.

Tamara i Bogdan su na humanitarni put dug 260 kilomatera krenuli iz Niša ispred Hematoonkološkog odeljenja Dečije interne klinike. Oni su svoje obećanje ispunili, stigli su u Beograd, a sada je na nama da napravimo što više koraka za novu roditeljsku kuću u Beogradu.

“Tamara i Bogdan su u četvrtak protekle nedelje stigli u Beograd gde su ih sačekali članovi NURDOR-a. To je veliki poduhvat ovo dvoje mladih ljudi, velika hrabrost, ali i velika podrška malim pacijentima”, kaže Marija Tomić iz NURDOR-a.  “Drago nam je i da se puno ljudi uključilo u ovu akciju, a do 5. oktobra mogu da nastave sa šetnjama, a njihove korake beleži aplikacija na njihovim mobilnim telefonima. Oni koji se nisu uključili do sada mogu to da učine već danas jer još uvek nije kasno za to”.

Aplikacija se jednostano instalira, a pokazuje koliko smo koraka svakog dana prešli i koliko je to u dinarima. Društveno odgovorne firme “otkupljuju” korake i uplaćuju sredstva na račun NURDOR-a za novu roditeljsku kuću u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button