Društvo

Humanitarna akcija OŠ „Desanka Maksimović“ – Čokot

Na inicijativu Učeničkog parlamenta Osnovne škole “Desanka Maksimović” organizovana je humanitarna akcija prikupljanja novčane pomoći za Lazara Ristića, učenika Osnovne škole «Bubanjski heroji», koji je prilikom skoka u bazen povredio kičmu.

Predstavnici Učeničkog parlamenta Marko Aleksić i Sofija Prelević su zajedno sa pedagogom škole Marijom Mladenović odneli novac koji će biti uplaćen za Lazarevo lečenje.

“Naša škola je prikupila novac u iznosu od 64.803 dinara. Tom prilikom su se naši učenici upoznali sa predstavnicima parlamenta Osnovne škole «Bubanjski heroji». Oni su se zahvalili na novčanoj pomoći, a mi se nadamo se da će naša skromna pomoć biti podrška lečenju”, kažu Sofija Prelević i Marko Aleksić.

Inače, u OŠ „Desanka Maksimović“, takođe na inicijativu Učeničkog parlamenta, ustanovljeno je tradicionalno godišnje sakupljanje humanitarnog dinara za učenike škole kojima je pomoć potrebna. Na ovaj način učenici i njihovi roditelji pokazuju društvenu odgovornost i saosećajnost sa drugima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com