Društvo

Humanitarna akcija “Krsni hod, za Svice u mraku”

Uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve, članovi tri ogranizacije pokrenule su humanitarnu akciju „Krsni hod, za Svice u mraku“, koja će biti organizovana petog marta ove godine, kako bi prikupili novčanu pomoć za proširenje kapaciteta kampa koji se nalazi u selu Venčani nadomak Arađelovca.

Reč je o prvom i jedinom inkluzivnom kampu u Srbiji namenjen osobama iz Autističnog spektra i njihovim porodicama.

„Uz Božiju pomoć ,stazama Svetog Save i svih Srpskih svetitelja. Krenućemo iz našeg sela Venčane prema manastirima u Kablarsko-Ovčarskoj klisuri. Potom ka manastirima Žiči, Studenici, Mileševi., preko Žabljaka do konačnog odredišta manastira Ostrog”,kažu iz organizacionog tima.

Na ovom putu Hodočašća učestvuju još dva udruženja Akord Medija Centar za pomoć osobama sa Autizmom Niš i sportsko Udruženje Slepih i slabovidih iz Čačka.

“Na Žabljaku će biti organizovana pozorišna predstava na kojoj će sav prihod od ulaznica biti usmeren upravo na ovaj inkluzivni kamp”, kazao je glumac Mikica Petrović, koji je ujedno i dejni tvorac ove akcije i predsednik UG Svici u Mraku. “

Ovaj svojevrsni poduhvat biće ispraćen i okom kamere, a sav snimnjeni materijal će kasnije poslužiti za dokumentarni film iz organizaciong tima dodaju da je osnovna ideja ove akcije da skrenu pažnju javnosti na važnost pružanja podrške i pomoći porodicama i osobama sa Autizmom i njihovu integraciju u drštvene i druge tokove kao i da prikupe novčana sredstva za rekonstrukciju imanja i proširenje smeštajnih kapaciteta, kao i realizaciju Letnjeg inkluzivnog kampa 2023. godine.

“Pozivamo sve prijatelje koji bi želeli na bilo koji način da učestvuju da nas kontaktiraju putem naših stranica ( Akord Medija Centar za pomoć osobama sa Autizmom , Svici u Mraku)”, apeluju organizatori.

Vašu donaciju za inkluzivni kamp Svici u mraku možete uputiti putem fondacije HUMANOST BEZ GRANICA ili slanjem sms poruke 105 na 2407. Cena poruke iznosi 200 dinara.

“Postanite Svitac, osvetlite mrak! Autizam živ 365 dana”, poručuju!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com