Društvo

HUMANITARKA IZ NIŠA TATJANA PETROVIĆ: Kada pomognem deci koja teško žive i ja sam zdravija

Tatjana Perović živi sa sinom i suprugom, i sama je teškog materijalnog stanja. Živi od tuđe nege i socijalne pomoći. Međutim kaže, da baveći se humanitarnim radom videla je da ima mnogo porodica koje još teže žive i da im je potrebna pomoć. Zato je rešila da pomogne.

Ni to što je osoba sa invaliditetom ni veoma lošeg materijalnog stanja je nije sprečilo da i sama počne da se bavi humanitarnim radom. Tatjana, mada kako kaže svi je u Nišu poznaju po nadimku Tajči, napravila je stranicu na Facebook-u Dar od srca i tako krenula da pomaže socijalno ugroženim porodicama.

Kaže da joj se preko društvenih mreža javljaju donatori, daju ono što imaju i što mogu, a onda ona zajedno sa predstavnicima GO Crveni Krst obiđe porodice kojima je pomoć neophodna.

Foto: Blic/Bane Janačković

“Porodice mi se jave najčešće preko stranice na facebooku”, kaže ova humanitarka i dodaje da joj je najupečatljivija slika bila kada su pomoć dodelili porodici iz Mramora, koji sa svojih petoro dece žive u zaista teškim uslovima. “Odneli smo im razne igračke, odeću, hranu, ergo jastuke…Čak se javio i donator koji je poklonio dečiju sobu”, rekla je Tatjana.

 

Ističe da uglavnom dobija pozitivne komentare za njen rad.

“Više puta se desilo da kada posetimo neku porodicu i doniramo neophodnu pomoć, akcija se tu ne završava, već ljudi dobre volje iz medija vide u kakvim uslovima žive i naknadno počnu da se javljlaju da im daju dodatnu pomoć”, dodaje ona.

Svake Nove godine u saradnji sa donacijom Adra iz Beograda, Udruženjem Kruna iz Niške Banje i Udruženjem Tolerancija i uz podršku Bum radija i GO Crveni Krst, ona podeli paketiće deci i tako ih usreći. Tako je bilo i ove godine.

“Presrećna sam kada vidim osmehe na licima dece, i ne samo to čini mi se da sam 50 posto zdravija kada im pomognem. Pojedina deca su novogodišnji poklon dobila prvi put”, završava svoju priču humanitarka iz Niša.

Nažalost mnogo je porodica teškog materijalnog stanja. Humanitarna pomoć im sigurno neće rešiti poroblom, ali će im makar na određeni period olakšati život. Ono što je za nekoga malo, tim porodicama će značiti mnogo.

Razmislite sada pred praznike, pre nego sednete za bogatom trpezom, koliko je samo dece koja nemaju osnovne životne potrebe, koja dočekaju Novu godinu, Božić bez parčeta hleba, u hladnim, polurazrušenim kućama, sa velikom neizvesnošću za svoju sudbinu.

Zato, ako imate bilo kakve mougućnosti da donirate, javite se stranici Dar od srca i olakšajte nekome život.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com