Društvo

Humani “Ulični svirači” muzikom pomažu Miljani

Večeras, u 18 sati, ispred “Kalče” neformalna humanitarna organizacija “Ulični svirači” svojom svirkom pokušaće da prikupi novac za lečenje Miljane Calić, koja boluje od Kronove bolesti.

Miljana Calić ima 40 godina, živi u Nišu. Do sada je imala tri operacije i odstranjen joj deo tankog creva. Da bi uzela biološku terapiju, kojom bi se bolest smirila, potrebno joj je samo 40.000 dinara. Sluh za njen problem imali su maldi, talentovani muzičari iz Niša – “Ulični svirači”

Oni pozivaju sve Nišlije da im se večeras pridruže i da uz muziku i zabavu učine dobro delo.

Ovo nije prva “misija” ove grupe umetnika. Ove godine su muzikom prikupljali novac više puta i to sa velikim uspehom.

Foto: A. Miladinovic

“Na početku smo bili manje organizovani, i bilo nam je teže.. Sada se svi odlično poznajemo, a posle nekih godinu dana aktivnog sviranja ostalo nas je devetoro. Iako je teško uvek uspemo da uskladimo ovakve svirke sa poslovima, fakultetima, školama“, kaže za Niške Vesti Ana Miladinović, jedna od “Uličnih svirača”.

Niš važi za grad velikog srca, a Nišlije za humaniste kojima nije teško da i poslednji novac iz džepa podele sa onima kojima je to potrebno. Ipak, nije sve uvek tako jednostavno. Neretko se desi, navodi Ana, da za svirke u Obrenovićevoj niko ne želi da im ustupi koju utičnicu, pa su više puta umalo ostajali bez struje.

Ona dodaje da ipak takve ružne stvari nikada ne pokvare utisak koji ovakve organizacije donose, a sve veći broj ljudi koji se okuplja oko “Uličnih svirača” dok svoje taktove dele sa gradom, dokazuje da grad na Nišavi ima sluha za lepu muziku i dobra dela

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com