Društvo

Humani mališani vrtića Meda, od uskršnje prodaje donirali spavaćice porodiljama

Niška Klinika za ginekologiju i akušerstvo bogatija je za 101 spavaćicu, zahvaljujući vrtiću Meda koji im je danas uručio ovu vrednu i pre svega neophodnu donaciju. Novac za spavaćice zaradili su naši najmlađi sugrađani, prodavajući predmete koje su sami napravili u okviru uskršnje radionice.

Ove spavaćice će sigurno pomoći mamama da se osećaju ugodnije dok su u porodilištu. Samo su za jednu porodilju potrebne najmanje tri spavaćice za vreme kratkog boravka na Klinici za ginekologiju. Za mame koje su se porodile carskim rezom i više. Postojeće su stare i nema ih dovoljno. Zbog velike frekvencije i upotrebe kako spavaćica tako i posteljina, životni vek im je mnogo kraći.

“Deca su farbala jaja i sama prodavala ispred vrtića. Tako smo sakupili određenu sumu novca. Razmišljali smo kome da taj novac usmerimo i odlučili da to ide prema Ginekološko-akušerskoj klinici”, rekla je Niškim Vestima direktorka ovih vrtića Marina Stanković.

Na niškoj klinici u kojoj na svet dolaze naši najmlađi sugrađani nisu krili zadovoljstvo poklonom, što zbog kvaliteta, što zbog količine, jer nisu navikli da im neko donira spavaćice u tolikom broju. Nabavka istih nije uvek moguća iz mnogo razloga, tako da su humanitarne akcije nekada najednostavniji način da se obezbedi sve što je neophodno za pacijentkinje. Sa druge strane u vrtiću Meda kažu da im nije bilo teško da sakupe novac za ovu humanitarnu akciju jer su se svi roditelji, bake, deke, pa čak i prolaznici odazvali i donirali ko koliko ima. Ima još uvek dobrih ljudi, kazali su u ovom vrtiću.

“Mi se zaista trudimo da u ovom trenutku kada je teško vaspitavati decu, da ih izvedemo na pravi put i postanu dobri i humani ljudi. To je ono što je najbitnije u okolnostima koje nam se dešavaju u poslednje vreme”, zaključila je Marina Stanković

I Lokalna fondacija Niš je u saradnji sa Klinikom za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog Kliničkog centra Niš, pokrenula kampanju prikupljanja sredstava za nabavku neophodnih resursa, a prvi korak su spavaćice i posteljine.

Kampanja će trajati mesec dana, od 08. maja do 08. juna 2023. godine, a potrebno je prikupiti milion dinara. Novac prikupljen od donacija iskoristiće se za kupovinu do 200 posteljina (jastučnice i presvlake za krevete) i do 200 spavaćica za trudnice. Donacije možete uplatiti na račun fondacije: 340-11032644-47, a svrha uplate: ZA BUDUĆE MAME.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com