Društvo

Humani bajkeri i Marina obradovali mališane sa hematoonkologije

Dečije hematoonkološko odeljenje u Nišu pretvorilo se u zemlju Deda Mrazova na veliko zadovoljstvo svih mališana koji se trenutno na ovom odeljenju leče. I kako to već biva kada se pojavi Deda Mraz tu su i igračke, lepe, nove, svakojake.  I svako dete je imalo svog ličnog Dada Mraza koji mu je poklonio novogodišnji paketić, ali je i razgovarao sa njim. Pridružila im se dobra vila u kolicima. Prelep događaj koji su za ove mališane priredili Edukacioni forum centar, humanitarka Marina Adamović i bajkeri iz niškog MC Road Guardian Srbija. Akciji su prisustvovali i predstavnici NURDOR-a.

Bajkeri prerušeni u Deda Mrazove, Marina u Vilu, družili su se sa bolesnim mališanima i izazvali im osmeh na licima tako potreban za borbu protiv teškog i opasnog neprijatelja. Obradovali su ih novim igračkama koje su donirali građani, a u pomoć su priskočili i vlasnici prodavnica igračaka.

“Bilo je u paketima svega, od kamiona, do tobogana”, kaže Ivan Rajić Raja ispred niškog MC Road Guardian Srbija. “Deca su se obradovala igračkama , ali mi se čini da smo im mi, obučeni u odela Deda Mraza, izmamili više osmeha nego igračke. Bili su presrećni, a njihovi osmesi su nama najveće hvala koje neko može da nam da. Naša poseta deci puno je značila i njihovim roditeljima jer smo svima na truntak misli skrenuli na nešto drugo. Znamo svi zašto su oni tu i kolike žrtve podnose i baš iz  tog razloga smo želeli na ovaj način da ih uveselimo, da im pokažemo da nisu zaboravljni i da ima ljudi koji u sebi nose veliko srce”.

U ime dece, njihovih roditelja i osoblja Dečije hematoonkologije u Nišu na poseti i poklonima zahvalila se načelnica odeljenja profesor dr Gordana Kostić.

“Nova zgrada Dečije hematoonkologije  kvalitet lečenja dece je podigla na svetski nivo”, kazala je ona. “Sada mališani imaju mnogo bolje uslove za lečenje nego ranije, a sa njima mogu da budu i njihove mame jer postoje uslovi za to. To u mnogome ulakšava oporavak dece, ali i položaj njihovih roditelja”.

Humani bajkeri, humanitarka Marina i Edukacioni forum centar su deci na ovaj način ispisali najlepšu čestitku za Novu godinu. Hrabim mališanima su poželeli da im Nova godina donese pre svega zdravlje, sreću i mnogo lepše i lakše detinjstvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com