Zdravlje

Humana utakmica za život dece

Kompanija Mozzart i Fudbalski klub “Crvena Zvezda” od novca prikupljenog u akciji „Igraj u Mozzartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci“ nabavili su ultrazvuk poslednje generacije i donirali ga Kliničkom centru u Nišu. Vrednost ove donacije, koja će značajno olakšati i unaprediti rad lekara Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju, je 40 hiljada evra. Inače na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju godišnje se uradi više od 30.000 pregleda.

„Zaista sam ponosan što je Klinički centar Niš domaćin dobrim i humanim ljudima iz Mozzarta i FK „Crvena zvezda“, koji su odlučili da baš naša zdravstvena ustanova, tačnije Klinika za dečiju hirurgiju i ortopediju, dobije ovu značajnu i vrednu donaciju, jer će ovaj aparat veoma značiti našim najmlađim pacijentima. Želim da se zahvalim donatorima, igračima Crvene zvezde, kao i svim ljudima koji vole sport, jer svakako oni igraju veliku ulogu u čitavoj humanitarnoj akciji. Zahvaljujem i rukovodstvu Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju na čijem je čelu profesor dr Anđelka Slavković, koja se zajedno sa nama iz uprave, a uz veliku i iskrenu pomoć države, Ministarstva i resornog ministra, svesrdno bori za konstantno napredovanje i poboljšanje uslova na Klinici“, rekao je profesor dr Zoran Radovanović, generalni direktor Kliničkog centra Niš.

Aparat je direktorki Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju predao Zvezdan Terzić, generalni direktor FK „Crvena zvezda“, istakavši zadovoljstvo što su prikupljena sredstva iskorišćena na najbolji način.

Foto: V. P.

„Posle donacije Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, veoma smo ponosni što smo u saradnji sa našim partnerom, kompanijom Mozzart, u prilici da pomognemo i Klinici u Nišu, tačnije mališanima koji vode svoje najteže utakmice. Kao društveno odgovorne organizacije, prilikom sklapanja sponzorskog ugovora dogovorili smo još mnogo humanitarnih akcija, radujemo se i budućim zajedničkim aktivnostima“, istakao je Terzić.

Jedan od direktora u kompaniji Mozzart Borjan Popović je istakao da ulaganje u udravstvo i unapređenje uslova u bolnicama u kojima borave najmlađi za njih predstavlja ulaganje u budućnost Srbije.

„Posebno je zadovoljstvo što smo i naše verne igrače ujedinili u ovoj izvanrednoj misiji i nabavili smo ultrazvuk koji zadovoljava najviše standarde. Mnogo hvala i našim prijateljima iz FK „Crvena zvezda“ sa kojima imamo zajedničke ciljeve u sportu, ali nas iznad svega spajaju oni humani“, zaključio je Borjan Popović.

Foto: V. P.

Direktorka Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju profesor dr Anđelka Slavković je istakla da je ovo velika pobeda kluba, igrača i navijača Crvene zvezde kao i kompanije Mozzart na polju humanostu u utakmici za zdravlje i život dece.

„Ovaj savremeni ultrazvučni aparat koji smo dobili temelji se na nejonizujućem zračernju po ALARA principu, što će omogućiti uvođenje novih dijagnostičkih i terapijskih procedura u našoj klinici“, objasnila je Slavković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com