Društvo

Hram Svetog Marka biće izgrađen u Novom Selu, 2 miliona dinara iz budžeta Grada

2 miliona dinara Grad će izdvojiti za uređenje porte crkve Svetog Marka u naselju „9. Maj“, usvojeno je na sednici Gradskog veća. Izgrdanja hrama je pokrenuta na inicijativu građana ovog naselja.

U izgradnji Grad će učestvovati zajedno sa Eparhijom.

To je nastavak ulaganja u naselje „9. Maj“,  gde smo ove godine završili i otvorili vrtić, radili na vodovodnoj mreži u 13 ulica, veliki broj saobraćajnica i učestvujemo zajedno sa Eparhijom na izgradnji hrama“, kaže Dušan Radivojević, direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Kako je najavila gradonačelnica, Grad će Eparhiji pomoći u 2023. godini za oslikavanje hrama Cara Konstantina i carice Jelene.

„Radovi na novoizgrađenom hramu Svetog Vasilija Ostroškog se privode kraju, a deo sredstava iz budžeta biće usmerena za oslikavanje hrama Cara Konstantina i carice Jelene, a delom sredstava pomoći ćemo i energetsku sanaciju Bogoslovije gde ima dosta dece. O tome  kako ćemo još i na koji način pomoći Eparhiji dogovorićemo se sa Vladikom niškim Arsenijem“, objašnjava Sotirovski.

Ona podseća da su u toku i radovi na sanaciji fasade Sabornog hrama, gde se postavlja dekorativno osvetljenje.

Da podsetimo, Nakon dve godine od smrti poglavara Srpske pravoslavne crkve, patrijarha srpskog Irineja, u dvorištu niškog Sabornog hrama biće podignut spomenik blaženopočivšem patrijarhu. Otkrivanje spomenika najavljeno je za godišnjicu upokojenja 20. novembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com