Sport

Hrabro srce Orolova i veliki preokret za pobedu protiv Francuske

Futsal reprezentacija Srbije došla je korak bliže plasmanu na Prvenstvo sveta posle velike pobede protiv Francuske – 4:2 (1:1). Posle pobede na premijeri protiv Ukrajine, izabranici selektora Gorana Ivančića su gubili od Francuske 0:1 i 1:2 ali hrabro srce Simića i drugova režiralo je preokret i dovelo Srbiju do fantastične pobede.

Bio je to duel dva veoma jaka rivala i shodno tome veoma zavidan kvalitet igre u prvom poluvremenu. Francuzi su bolje ušli u meč i došli u vođstvo u ranoj fazi utakmice, kada je Lutin iz jedne kontre savladao Momčilovića. Nismo dugo čekali na radost, Rakić se posle bilijara ispred gola francuske selekcije najbolje snašao i Srbiju brzo vratio u igru.

Od trenutka viđeno je do poluvremena mnogo dobrih poteza, Francuzi su imali nekoliko prilika, ali naša defanzivna linija je delovala dobro. S druge strane Orlovi najviše mogu da žale za prilikama u poslednjih dva minuta igre, posle opravdanog isključenja Mohameda. Branili su se Francuzi sa igračem manje, imali saveznika u prečki, stativi i uspeli da odu na odmor sa rezultatom koji svima daje pravo na nadu.

Foto: fss.rs

Nastavak igre ponovo loš za našu selekciju, isključen je Rakić i sada su Francuzi imali dva minuta da sa igračem više dođu do vođstva. I koliko mi nismo imali sreće kada je Mohamed bio isključen, sada su Francuzi uspeli da valorizuju brojčanu prednost.

Preuzela je Srbija inicijativu, pokušavali su Tomić, Aleksić, Petrov…Durot je branio. Nedostajalo je i malo sreće. I to nije izgovor, jer ona je definitivno bila saveznik sa Francuza. Uostalom igrao se 23 minut kada je lopta slučajno u ruku pogodila Matijevića, a sudije pokzale na penal. Momčilović je pokazao zašto je jedan od najboljih golmana na svetu, sjajno je reagovao i odbranio.

Veliko srce u Momčilovića, a hrabro u Simića. Кapiten je na talasu fenomenalne odbrane Momčilovića, na drugoj strani postigao veoma važan gol i „Čair“ je ponovo eksplodirao. Bila je to fantastčna akcija Pršića i Simića.

Foto: fss.rs

Zaslužila je Srbija da dođe i do potpunog preokreta zbog svega što je prikazala, znanja, veštine, ali pre svega pokazanog karaktera, neverovatne vere i volje. I nagrada je stigla, strelac Tomić. Tri minuta pre kraja mogao je Petrov da stavio tačku na ishod utakmice, ali ponovo su Francuzi bili miljenici sreće, jer je lopta pogodila stativu. Minuti su prolazili, Francuzi su morali da rizikuju, igraju sa golmanom-igračem u polju, a Srbija je to kaznila osam sekundi pre kraja meča, kada je Simić gađao gol za naše polovine, lopta je pogodila stativu ali sve je pratio Aleksić i slavlje je moglo da počne.

U poslednjem kolu turnira Srbija se u utorak sastaje sa Španijom. Baraž je u ruci, ostalo je da se možda priredi još jedno čudo i izbori direktan plasman na Prvenstvo sveta. S druge strane terena biće uz Brazil, najbolja selekcija sveta, Španija.

Izvor: Fudbalski savez Srbije

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com