HronikaНекатегоризовано

Hrabri policajci spasli život mladiću

Niški policajci Policijske ispostave Pantelej spasili su život tridesetogodišnjem mladiću, koji se okliznuo i pao sa stene na nepristupačnom terenu u reonu sela Kamanica.

Opisujući dramatičnu borbu za život mladića Nenad Stojiljković, komandir Policijske ispostave Pantelej, kaže za „Policiju danas“ da su policajci odmah po dojavi da se mladić nalazi negde između Srećkovog vrela i Čukera sa ekipom Hitne pomoći krenuli ka tom mestu.

„Već je pao mrak. Tamo kuda smo išli nema ni staze, ni puta. Kolege su se pele uzbrdo i posle dva, tri kilometra ugledale ga ispod jedne stene. Nije mogao da hoda, rekao nam je da se okliznuo, pao i povredio kičmu“, kaže Stojiljković.

„Plašili smo se da se ne okliznemo“

Mladića koji nije mogao da se kreće pažljivo su preneli na nosila pripadnici pollicije, lekar Hitne pomoći Miodrag Branković i vozač Zvonko Veselinović, i fiksirali ga svojim podopasačima, kako bi potpuno sigurno mogli da ga donesu u selo, gde ih je čekalo vozilo Hitne pomoći. Ovi trenuci dok su povređenog mladića spuštali niz padnu bili su im najteži. Krenuli su korak po korak.

„Četvorica kolega su ga nosila, a ostali su pridržavali one koji ga nose. Ovo je put gde je i leti teško proći. Poledilo je, bojali smo se da se ne okliznemo. A nigde drveta da bar možemo da se pridržimo“, kaže komandir.

Srđan Stefanović, Srđan Stojiljković, Miodrag Živković, Saša Jovanović, Dejan Cvetanović, Miroslav Stanisavljević, Desimir Nikodijević, Zoran Nikolić, lekar Hitne pomoći Miodrag Branković i vozač Zvonko Veselinović, bezbedno su povređenog mladića na nosilima spustili do sela. Uneli su ga u vozilo Hitne pomoći, koje ga je odvezlo u nišku bolnicu.

Spasavali i decu na istom mestu

Inače, neki od ovih policajaca su i 2014. na ovom istom mestu spasili četvoro dece koja su krenula u šetnju kanjonom Srećkovog vrela prema izletištu Kamenički vis. I tada su veoma brzo pronašli uplašenu decu i vratili ih roditeljima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com