Društvo

Hrabra deca spasila pticu iz kandži mačke

Još jedna životinja je spašena i to uz pomoć naših najmlađih sugrađana. U niškom naselju Durlan deca su iz kandži mačke otrgla kobca.

Kobac je sada na sigurnom. Njega je preuzelo Udruženje Zoo Planet. Kako kažu, ptica je iznemogla i ima otvoreni prelom levog krila.

Foto: Zoo Planet

Rana je, po proceni veterinara, stara nekoliko dana. Ono što je neizbežno jeste amputacija krila.

“Ptica je dosta iznemogla i nadamo se da će uspeti da preživi, ali nažalost nikada više neće moći da poleti”, kaže predsednik Zoo Planeta Dušan Stojanović.

Kobac je privremeno smešten u Zoo kutak, a nakon amputacije krila biće transportovan u Regionalni prihvatni centar na Paliću.

U Zoo Planetu kažu da se grabljivice često nalaze u urbanom gradskom jezgru. Najčešće svoja gnezda prave u šupljinama višespratnica, ali neretko privremeni dom nađu i na terasama. Savet sugrađanima je da gnezda ne diraju već da pozovu Zoo Planet za dalje savete i uputstva.

Udruženje Zoo Planet je, uz pomoć volontera i građana, do sada zbrinulo više od 4500 jedinki. Aktivnosti zbrinjavanja sprovedene su uz kontrolu i nadzor i u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine, kažu u Udruženju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com