Promo

HOTEL I SPA STARA PLANINA: OAZA za uživanje i odmor na Staroj lepotici (VIDEO)

Neka ovaj Dan žena ona upamti baš po ovoj zimi, baš po skijanju na martovskom suncu na obroncima Stare lepotice. Skijanje i odmor kao najbolja ideja kako da iznenadite Vašu damu za praznik. Sklonićete se od gradske vreve i provesti nezaboravno na čistom vazduhu.

Da odmor bube baš onakav kakav želite pobrinuće se Hotel i SPA Stara Planina koji se nalazi tik uz prvu srpsku gondolu na lokaciji Jabučko ravnište. Ljubiteljima snežnih padina upravo ova lokacija najviše odgovara jer je sa gondole najbolja veza ka svim stazama kojih na Staroj planini ima skoro 14 kilometara. Hotel Stara Planina ima kompletnu priču koju probirljivi gosti prepoznaju, danas se u njemu traži krevet više, kaže za Niške Vesti Goran Karadžić, vd dir. JP Stara Planina.

“U svakom trenutku bez obzira da doba godine hotel ima popunjenost do 80 procenata, vikendima je to i pun kapacitet. Ovakva statistika nas raduje i ja ne skrivam zadovoljstvo jer se poslednjih godina Stara planina, a naročito smeštaj kod nas veoma traži”,  kaže uz osmeh Karadžić.

HOTEL STARA PLANINA

U hotelu se primenjuju sve mere zaštite i opreza kada je pandemija korona virusa u pitanju, jasni su u ovom popularnom hotelu.

“Primenjuju se sve potrebne mere, svi gosti u hotelu nose maske, imamo na više mesta sredstva za dezinfekciju i poštuje se distanca. U hotelu se ne koristi klima što je u ovom trenutku preporuka epidemiologa i mi to poštujemo”, izričiti su u menadžmentu.

Resort već drugi mesec pored ovih osnovnih epidemioloških mera, od svih gostiju starijih od 15 godina zahteva da prilikom prijave u hotel imaju neki od:

– negativan antigenski test, takođe, ne stariji od 48 časova, ili
– pozitivan serološki test na antitetala.

Javno preduzeće Stara Planina i SP RESORT u saradnji sa zdravstvenim centrom Knjaževca će svim gostima omogućiti testiranje i u hotelu Stara Planina antigenskim testom. Cena testa je 1.200 dinara a očekivano vreme čekanja na rezultat je 15 do 20 minuta.

Foto: SP RESORT

Poslednjih godina Skijalište Babin zub je sve atraktivnije, gosti iz Bugarske već čitavu deceniju rado dolaze ovde na skijanje, a ovo skijalište koje je na samo 70 kilometara od Niša sve je popularnije i među skijašima koji dolaze iz severnih gradova naše republike. Brojni su se blogovi pojavili na internetu ove zime koji govore o Babinom zubu kao neotkrivenom skijaškom biseru.

Ski karta jeftinija je nego na Kopaoniku, a gužve na stazama nisu tako velike kao u našem najpoznatijem ski centru.

I kada posle odličnog skijanja utonete u toplu kupku, dok je na stolu poslužen ukusan i kvalitetan ručak, znate da je SP RESORT Stara Planina baš ono što vam treba.

HOTEL STARA PLANINA

Ovaj popularni hotel nudi all-inclusive light uslugu, koja uključuje bogat doručak na bazi švedskog stola, lagani ručak, bogatu večeru na bazi švedskog stola i pića tokom obroka. U hotelu Stara Planina možete iznajmiti ski opremu i rezervisati časove skijanja. Ostali sadržaji hotela obuhvataju à-la-carte restoran, bar i nekoliko prodavnica. Deca se mogu zabavljati u igraonici ili na igralištu. Elegantno uređene sobe i apartmani imaju moderno dizajniran enterijer i sopstveno kupatilo. U smeštajnim jedinicama obezbeđeni su flat-screen TV sa satelitskim kanalima i besplatan bežični internet.

“Oni koji vole opuštanje u spa centru mogu da koriste usluge masaže, zatvoreni bazen, saunu i tursko kupatilo. Ljubiteljima redovnih fizičkih aktivnosti, dostupna je fitnes zona, ali i tereni za košarku i fudbal. Najmlađi gosti mogu da provedu vreme u igraonici koja je opremljena za mnogobrojne igre. U ponudi je i usluga babysitting-a za decu mlađu od 3 godine, kao i Teen club sa pikadom, stolom za bilijar, stonim fudbalom i stonim tenisom”, detaljan je Karadžić.

HOTEL STARA PLANINA

Ponuda usluga van hotela jednako je interesantna, a oni raspoloženi za šetnju imaju u čemu i da uživaju.

“Imamo vodiča koji ide na nekoliko destinacija sa gostima. Tokom obilaska najčešće gosti vide divlje konje ali i izraze želju za posetu vodopadima kojih na Staroj planini ima punu i psdaju u one najlepše u zemlji. Mnogi se prepuste restoranu Plaža sa koga se u pruža božanstven pogled”, kaže vd direktor JP Stara Planina.

Ono što ovaj hotel ima, drugi nemaju a to je jedinstvenost koju poseduje Stara planina kao destinacija.

GORAN KARADŽIĆ, direktor

“Upravo divna priroda je na prvom mestu i često kažemo da je reč o vazdušnoj banji koja svima prija. Mir, tišina, opuštenost za kojom danas teže mnogi, pravi je izbor za mnoge ljude, ali i čitave porodice. Hotel raspolaže prostranim sobama i uslugom all inclusive light i imamo koncept Pet friendly uz izuzetno prijatno osoblje koje je na raspolaganju mnogim željama gostiju. Sve ovo su razlozi da izbor za odmor bude baš SP RESORT Stara Planina”.

Na Staru planinu sve češće dolaze turisti iz cele zemlje što nije bio slučaj u prošlosti. Gosti u Hotelu Stara planina najčešće se obraduju dobroj hrani.

“Segment poslovanja u kome se mi nalazimo među prvima je i najviše na udaru. Ali se borimo i opstajemo vrednim radom i velikom posvećenošću”, završio je Karadžić uz poziv dasvoje dame dovedete na Staru planinu baš za njihov praznik jer od Krova Srbije kako ga sam naziva u Srbiji lepše planine i domora nema.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com