DruštvoKultura

Hor “Branko” briljirao u prisustvu Jerusalimskog patrijaraha u sali “Notr Dam” u Svetoj zemlji

Hor NCPD “Branko” iz Niša i pevači pravoslavnih Arapa “Svetog apostola Jakova” oduševili su u subotu uveče, svojim izvođenjem duhovne pravoslavne muzike, Jerusalimskog patrijaraha Teofila III i pubilku u sali “Notr Dam” u Jerusalimu.

Sa blagoslovom Nj.S. patrijarha Jerusalimskog Teofila III, u organizaciji hora pravoslavnih Arapa “Svetog apostola Jakova”, iz istoimene crkve, koja se nalazi u sklopu hrama Vaskrsenja u Jerusalimu, hor Niške crkvene pevačke družine “Branko”, ambasador srpske duhovne i svetovne kulture, nastupio je u Jerusalimu u subotu 26. novembra u sali “Notr Dam” (Naša Bogorodica).

Kao dobar domaćini, u prvom delu koncerta nastupio je hor pravoslavnih Arapa “Svetog apostola Jakova” iz Jerusalima, koji je toplo pozvan da učestvuje na festivalu duhovne muzike “Muzički edikt” koji će biti održan od 4. do 7. juna 2023. godine u Nišu u oraganizaciji NCPD “Branko” i Eparhije niške.

Nakon odličnog nastupa pevača pravoslavnih Arapa “Svetog apostola Jakova” , hor NCPD “Branko” svojim nadahnutim izvođenjem duhovne pravoslavne muzike, oduševio je Jerusalimskog patrijaraha i prisutnu publiku u sali “Nort Dam” u Svetom gradu.

Foto: Hor NCPD “Branko” iz Niša

Da vera, ljubav i nada, duhovnost i muzika nemaju granice, već godinama nesebično i dostojanstveno, umetnički zrelo, dokazuju pevači crkvenog hora pri niškom Sabornom hramu, koji duhovnu i svetovnu srpsku kulturu predstavljaju širom sveta, na ponos Eparhije niške, grada Niša i Srbije.

Pored Nj.S. patrijarha Jerusalima Teofila III, sveštenstva, monaštva, brojne publike, koncertu je prisustvovao i Aleksandar Nikolić, počasni konzul Republike Srbije u Ber Ševi i predstavnik Privredne komore naše zemlje u Jerusalimu (Izrael).

Sa blagoslovom Preosvećenog vladike niškog gospodina Arsenija, članovi hora NCPD “Branko” iz Niša, nalaze se u Svetoj zemlji, gde koncertno nastupaju i učestvuju na crkvenim službama.

Foto: Hor NCPD “Branko” iz Niša

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com