Kultura

Hor „bečkih“ dečaka u Narodnom pozorištu (VIDEO)

U petak 12. maja u 20 sati u Narodnom pozorištu gostuje predstava „Hor „bečkih“ dečaka“ koja je urađena na tekst našeg glumca, Miroljuba Rikija Nedovića. U komediji koju je režirao Irfan Mensur, igraju poznati srpski glumci Predrag Ejdus, Slobodan Boda Ninković i Irfan Mensur.“ Predstava je produkcija beogradskog „Teatar Carte Blanche” .

Komedija Hor „bečkih“ dečaka je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje su im vedrina i optimizam. Radnja se događa usred jednog podruma u Beču, bez prozora i dnevnog svetla. Tu je i jedan krevet, jedan TV na izdisaju i nekoliko pacova.

Vule i Aca žive u nekom kao stanu. Vule i Aca žive kao neki život. Vule i Aca rade neke kao poslove. Vule i Aca improvizuju. Kao… Za tu bečku improvizaciju zadužen je Džoni. Džoni je gastarbajter druge generacije. Džoni pomaže svojim zemljacima da se snađu u tuđini.

U životu svakog našeg čoveka postoji onaj trenutak očaja, kada u samoodbrani posegne za najboljim u sebi, humorom. Tada se šalimo na račun stvarnog života, na račun svog kao života. Tada se smejemo svim svojim moćima, nemoćima, uspesima i neuspesima… To je posebna kategorija srpske duhovitosti. To je šala na račun sopstvenog mentaliteta, zbog kojeg ova predstava može da se nazove i „genetska komedija“.

https://www.facebook.com/miroljub.riki/videos/10209987290583288/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com