Društvo

HOBI KOJI JE OPČINIO DOKTORKU JELENU PEROVIĆ

Koliko ljubavi i pažnje treba pa oživeti te male, lepe i čudne drage figurice, a njih je preko deset hiljada. Ne, nije priviđenje. To je samo Tanana priča doktorke Jelene Perović epidemiologa Doma zdravlja u Nišu, velikog čuvara i kolekcionara figurica iz Kinder jaja. U očima duga, u srcu radist i evo priče.

dr Jelena Perović, epidemiolog Doma zdravlja u Nišu

“Sigurno pedeset godina ja to pomno pratim, kupujem jaja, pokušavam da kompletiram serije. Meni su fugurice iz Kinder jaja uvek bile slatko iznenađenje, šta će da se nađe u jajetu, koja figurica. Ukusna je čokolada, a ja veliki sladokusac i veliko dete koje čuči u meni. Uvek se obradujem novoj seriji koje su vezane za neke crtane junake.”

Preko deset hiijada igračaka, sve one sa dušom i likom i svaka ima svoju priču i sve one imaju svoj dom.

“Da, u sobi mog sina prepune su police i ormani. Poređane su one moje najomiljenije, nešto je po kutijama, ali sve su one zajedno”, kaže Jelena.

Foto: privatna arhiva

U ovih pedeset godina negovanja, obogaćivanja ove ljubavi, brojni su kontakti i prijateljstva sa mnogim kolekcionarima.

“Jeste, naročito sa kolekcionarima i prijateljima iz Slovenije i Hrvatske. Oni su meni posebno dragi. Razmenjujemo figurice na nedeljnom ili mesečnom nivou. Prijateljstva traju i sa kolekcionarima iz Austrije, Nemačke, Češke, ali i iz Kanade, Novog Zelanda, Brazila, Čilea”, dodaje doktorka Jelena Perović.

Foto: privatna arhiva

I tako priča traje. Sve te figurice imaju svoje vreme, svoje snove, a šta sutra.

“Planirala sam da se skupi petnest hiljada figurica pa da stanem. Međutim nove serije su isto neodoljive i slatke i nema stajanja. Mislim da bi kruna cele priče bilo stvaranje jednog muzeja igračaka u Nišu, kao poklon svoj deci ovoga grada gde bi bile dostupne i druge igračke”, priča nam Jelena svoje planove.

Foto: privatna arhiva

Očekujete li da figurice jednom progovore, pitali smo je.

“Svaka serija ima svoju priču. Nilski konjići na letovanju, patuljci u godišnjim dobima i mnogi drugi samo što ne progovore i ja mislim da svaka figurica ima svoj zivot.”

Foto: privatna arhiva

I tako pedeset godina. Zato je vreme važno. Donese ljubav, sreću i ono buduće što vas sa radošću čeka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com