Društvo

Hitno potrebna pomoć! Pomozimo fizioterapeutu Radničkog da sačuva vid

Da Marko sačuva vid! Budimo humani!

Marku Stankoviću, dugogodišnjem članu lekarske ekipe Fudbalskog kluba Radnički potrebna je pomoć, kako bi nabavio terapiju koja sadrži lek Raxone koji je potreban kako bi zaustavio rapidno gubljenje vida, jer svako dalje pogoršanje preti da Marko i skroz izgubi vid.

Za terapiju koja može da mu sačuva vid na oba oka potrebno je oko 3,5 miliona dinara. Prikupljanje pomoći je organizovano preko računa Fondacije “Budi human” slanjem SMS-a 1351 na 3030.

Od juče se na društvenim mrežama puno prijatelja oglasilo i traži pomoć za Marka koji je uvek bio tu za niški klub. Pamte ga i stari igrači ali i novije generacije. Da je Marku dobar čovek dokaz su brojni prijatelji koji pokušavaju da mu pomognu na sve načine.

“Uvek je bio tu da pomogne za generacije igrača kojie su stasavale u Radničkom, sarađivao sa svim trenerima i sada kada je njemu potrebna pomoć navijači, sami igrači i prijatelji veruju da Nišlije mogu da pomognu ako svako od nas da makar nešto novca”, kažu prijatelji.

Prošle godine Marko je osetio da gubi vid na levom oku. Hospitalizovan je u UKC-u, nakon dve terapije koje nisu dale očekivane rezultate Marko i dalje gubi vid. Posle pola godine saopštena je dijagnoza – Leberova hereditarna optička neuropatija. Lek Raxone mogao bi da spasi Marku vid, ali on nije na pozitivnoj listi lekova fonda. Ovaj lek puno košta i Markova porodica nema ta sredstva, ističu u Fondaciji Budi human.

Za pomoć Marku Stankoviću pošaljite SMS – 1351 na 3030, pomoć može da se pruži i uplatom na račune Fondacije “Budi human”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com