Društvo

HITNO! Majka i sin gladuju, donesite malo hrane u Banku dobročinstva!

Apel za pomoć uputila je pre nekoliko minuta preko svog Fejsbuk naloga niška humanitarka Marina Adamović. Ona poziva ljude dobre volje da sutra, u nedelju, do 12 sati donesu nešto od hrane u Obrenovićevu ulicu, u Banku dobročinstva, kako bi se pomoglo njenim bivšim komšijama, majci i sinu koji, kako kaže, već danima gladuju.

Marina kaže da joj se za pomoć obratio sin, rekavši da im je oduzeta tuđa pomoć i nega, a majci i penzija zbog duga za raniji kredit. Sin je, inače, več duže vreme u depresiji.

“Ne jedu, ostaće i bez telefona, kompjutera…bilo kakve veze sa ljudima. Nju sam videla u gradu, ali nisam, najbolje razumela. Možemo li se nekako organizovati i skupiti bar malo hrane?  Ni depresivni sin, ni ona, nisu u stanju da posećuju razne ustanove, ali ni svoju opštinu Palilula. Molim vas, donesite mi – ko šta i koliko može – sutra ranije, pa ću naći nekoga da im odnese kući. Glupo će kasnije (kada umru od gladi) biti bilo koji slavni čin novog zakona o odnosu prema socijalno teško ugroženima. Srbija je ubica svog naroda”, napisala je niška humanitarka.

Nešto od životnih namirnica može se sutra do 12 sati doneti Marini Adamović u već poznatu Banku dobročinstva.

“Ja ću zamoliti policajce da im odnesu hranu i sami se uvere u situaciju”, dodala je Marina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com