DruštvoZdravlje

Hitna pomoć: Povećan broj pacijenata zbog gripa, ali i padova na ledu

U niškoj Hitnoj pomoći u poslednja 24 sata pregledano je 232 pacijenta. Najveći broj onih koji se javljaju imaju vrlo visoku temperaturu, ali su učestalije i intervencije zbog povreda usled padova na ledu.

“Od sedam časova jutros, pa do jedanaest, imali smo petoro pacijenata koji su se javili sa povredama zbog padova na ledu. Kod jedne žene koja je pala u centru dijagnostikovan je prelom potkolenice, dok je kod jednog muškarca dijagnostikovana povreda glave”, kažu iz Hitne pomoći.

Oni navode da je od Božića do sada prosek oko sedam do deset pacijenata dnevno koji se jave ovoj ustanovi zbog zadobijenih povreda od padova.

Takođe, epidemija gripa ne prestaje, te je povećan broj pacijenata koji se javljaju sa izrazito visokom temperaturom, respiratornim infekcijama i simptomima sličnim gripu.

“Pogotovo u toku noći dolaze nam pacijenti sa izrazito visokim temperaturama ulsed epidemije gripa. Trenutni virus koji vlada dosta narušava imunitet”, rekli su u ovoj ustanovi. “Pacijenti sa temperaturom trebalo bi da unose više tečnosti, tople napitke i da spuštaju telesnu temperaturu ukoliko ona pređe 38 stepeni. Svakako, ukoliko je pojačan kašalj, gušenje i jave se visoke temperature, obavezno se treba obratiti lekaru”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com