Društvo

Hitna pomoć dobila osam novih ambulantnih vozila, jedno terensko (FOTO)

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prisustvovala je današnjoj svečanoj primopredaji ambulantnih kola za hitne intervencije obezbeđenih projektom „Hitan odgovor Republike Srbije na KOVID-19“.

Niška Hitna pomoć dobila je osam novih vozila, od koga je jedno terensko koje omogućava i prevoz invalidnih lica, kako bi unaredili usluge medicinske pomoći. Ova Ustanova broji 240 zaposlenih.

Ovim projektom predviđena je nabavka 320 sanitetskih vozila na teritoriji Republike Srbije, a svečana primopredaja bila je ispred Palate federacije u Beogradu u prisustvu ministara zdravlja dr Zlatibora Lončara i premijerke Ane Brnabić.

Prema rečima direktora Hitne pomoći Niš, dr Slavoljuba Živadinovića, ovo su najsavremenija vozila sa najsavremenijom opremom.

Živadinović je kazao da Zavod za urgentnu medicinu ima ukupno 51 vozilo, od koga su 44 u funkciji, a da je u svakom trenutku sedam ekipa na terenu.

“Osam novih vozila puno će značiti za hitnu pomoć jer je Niš jako veliki grad. Dobro je to da ih država oprema, do prošle godine smo iz gradskog budžeta izdvajali po 18 miliona dinara za opremu hitne pomoći. Sada je tu ulogu i obavezu preuzela država”, objašnjava Sotirovski.

 

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com