Zdravlje

Hitna pomoć dobila od Grada novo vozilo

Grad Niš poklonio je novo vozilo Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. U pitanju je vozilo Citroen džamper sa osam sedišta, a koristiće se za prevoz pacijenata na hemodijalizi. Vrednost vozila je oko tri miliona dinara. Iz grada najavljuju još jednu donaciju ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Veliki broj pacijenata koji koristi hemodijalizu, koristi usluge transporta nekoliko puta nedeljno. Oni su prevoženi starim vozilima. Novo ima grejanje i klimu i u transportnom delu.

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša

“Mnogo je bilo žalbi pacijenata i ovo je odgovor Grada njima u ovom trenutku. U ovoj godini obezbedićemo još jedno vozilo”, obećao je gradonačelnik Darko Bulatović prilikom uručenja ključeva vozila v.d. direktoru Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Slavoljubu Živkoviću.

Ova ustanova je od grada dobila vozilo još 2006. godine, a prema rečima direktora jedan od prioriteta je obnova voznog parka.

dr Slavoljub Živković, vd direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć

“Imali smo do skoro velike finansijske probleme. Kada smo to stabilizovali, u narednom periodu prioritet će biti obnova voznog parka”, kazao je Živković.

Grad je ove godine za pomoć Zavodu za hitnu medicinsku pomoć izdvojio 17,5 miliona dinara, isti iznos bio je predviđen i prošlogodišnjim budžetom.

Gradski većnik dr Saša Živić rekao je da je ove godine osim kupovine još jednog vozila u planu i sređivanje prilaza Hitnoj pomoći i uređenje dečijeg parka koji se nalazi ispred same zgrade ove Službe za pedijatriju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com