Servisne

Hitan apel za racionalnu potrošnju vode

Usled trenutne hidrometerološke situacije koju prati sušni prethodni period i izuzetno visoke temperature, sva izvorišta na sistemu niškog vodovoda pokazuju znake smanjene izdašnosti. Iz istih razloga, gotovo u svim mernim zonama niškog vodovodnog sistema prisutni su znaci povećane potrošnje vode.

U ovim okolnostima JKP „Nissus“ Niš apeluje na sugrađane da odgovorno i racionalnu koriste vodu kako voda u flasama ne bi došlo do ozbiljnih poremećaja u vodosnabdevanju.

Apelujemo na naše sugrađane da budu solidarni i koriste vodu za njene osnovne namene – piće, kuvanje i održavanje lične higijene. Zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila crevom, punjenje bazena i drugo nekontrolisano trošenje predstavlja neracionalnu potrošnju. Neracionalna potrošnja može dovesti ozbiljnih poremećaja koji može uticati na redovno snabdevanje vodom naših korisnika u svim delovima grada.

Apel je upućen svim opštinama na teritoriji Grada Niša, koje će sa svojim aktivnostima a u skaldu sa svojim ovlašćenjima preduzeti sve neophodne mere u cilju suzbijanja nenamenske potrošnje vode.

Još jednom apel našim sugrađanima da racionalno koriste vodu kako bi JKP “NAISUS” svim korisnicima omogućio uredno vodosnabdevanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com