Promo

Hiperbarična oksigenoterapija i njene blagodeti (HBOT) – FIZIOMEDIKA

Zašto je dobra i zbog čega je sve više ljudi koristi?

Hiperbarična komora postaje danas obavezna kako u lečenju tako i u toku rehabilitacije. Tretman u komori je odličan za stanja koja zahtevaju dodatnu negu pacijenata uz maksimalne rezultate. O blagodetima izlaganja većim koncentracijama kiseonika sve se glasnije govori a Nišlijama je ovaj tretman na dohvatu ruke.

Uzrok ili posledica najvećeg broja bolesti je smanjenje ili prestanak transporta kiseonika do ćelija kao krajnjih korisnika i sledstvena patnja ćelije, tkiva, organa i organizma u celini (hipoksija ili anoksija).

Blagovremena primena kiseonika pod pritiskom (HBO) sprečava oštećenje ćelije i organizma u celini izazvanog nedostatkom kiseonika i dovodi do izlečenja, regeneracije i potpunog oporavka organizma ako je oštećenje već nastalo, kažu u ordinaciji Fiziomedika.

Hiperbarična komora difuzno povećava količinu kiseonika u ćelijama na račun rastvorenog kiseonika u plazmi čime se koriguje hipoksija i smanjuje zapaljenska reakcija tkiva.

Poboljšava cirkulaciju krvi, poboljšanjem reologijskih svojstava (smanjuje viskoznost plazme, povećava elastičnost membrane eritrocita, smanjuje agregaciju trombocita i leukocita) i ubrzanjem neoangiogeneze (stvaranje novih mreža krvnih kapilara). Ima snažan antiedematozni učinak (smanjenje otoka) izazivajući vazokonstrikciju i brži oporavak intraendotelnih kompleksa krvnih sudova, kažu u ordinaciji Fiziomedika.

Poštovaoci zdravog života, sportisti, svakodnevno dodatno konzumiraju kiseonik. U svetu su popularni barovi gde se umesto alkohola i cigareta propagira zdrav život, te će vas ponuditi dozom kiseonika za povećanje energije i koncentracije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oxybaric Niš (@oxybaric.nis)

Pomoću čistog kiseonika u hiperbaričnoj komori za 60-90 minuta povratićete mentalnu i fizičku snagu i osveženi zakoračiti u sve stresniji svet oko nas. Dodatno unošenje kiseonika u organizam na ovaj način doprinosi boljoj razgradnji štetnih materija koje nastaju kao posledica lošeg metabolizma kao i povećanju energetskih sposobnosti organizma.

Čist kiseonik pod povećanim pritiskom uspešno se koristi za lečenje:
dijabetesa
ishemijskih bolesti
reumatoidnog artritisa
zujanja u ušima
nagli gubitak sluha i vida vaskularne prirode
polineuropatije
multiple skleroze
steriliteta
sportskih povreda

osteomijelitisa
poremećaja cirkulacije
autizma
oslobađa krv od toksina
povećava imunitet, snagu i izdržljivost
podmlađuje ceo organizam
oslobađa organizam od hroničnog umora
potpomaže čišćenje i podmlađivanje kože i svih drugih organa poboljšanjem cirkulacije krvi
ima wellness efekat – doprinosi optimalnom fizičkom zdravlju, jer adekvatan nivo kiseonika drži telo u ravnoteži

„Trajanje tretmana u našoj komori je 60-90 minuta, a da bi se osetio efekat delovanja kiseonika, preporučuje se serija od najmanje 10 tretmana. Naša hiperbarična komora namenjena je za jednu osobu“, kažu u ordinaciji Fiziomedike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oxybaric Niš (@oxybaric.nis)

Za vreme boravka u komori, pacijent treba da nosi pamučnu odeću, bez nakita, šminke, krema i parfema. Za teške pacijente obezbeđen je pregled lekara pre ulaska u hiperbaričnu komoru radi procene dužine i broja tretmana kao i o dodatnom lečenju ako je to neophodno.

Terapija čistim kiseonikom u hiperbaričnoj komori:
• potpomaže stimulaciju proizvodnje kolagena
• smanjuje se pojava bora, pigmentacija i oštećenja od sunca
• lečenje od akni
• smanjuje pojavu i vidljivost ožiljaka, strija i celulita
• smanjuje vidjivost proširenih pora
• potpomaže apsorpciju proizvoda za negu kože (krema, seruma, koktela)
• zateže kožu
• poboljšava se tekstura i tonus kože
• smanjuje opadanje kose
• smanjuje podočnjake i tamnu regiju oko očiju
• prilikom svakog tretmana gubi se 400-600 Kcal tako da može pomoći u mršavljenju

Specijalistička ordinacija Fiziomedika nudi brojne moderne ali i one tradicionalne metode lečenja i terapije koje provereno daju najbolje rezultate. Lekari sa višegodišnjim iskustvom pomoćiće vam da rešite problem i nastavite život tamo gde ste stali jer POKRET JE ŽIVOT.

Foto: Fiziomedika
FIZIOMEDIKA
Dobrile Trajković 11
Niš, Srbija
018/ 350 3100
063/ 350 310
Radno vreme
Poneljak – Petak: 10h-21h
Subota: 9h-14h

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com