Promo vesti

Hijaluron fileri – punije usne kao obavezan detalj

Trend korekcije oblika i uvećanja usana koji je zahvatio čitav savremeni svet stigao je i u Srbiju. Stručnjaci kažu da je najvažnije izabrati pravu metodu, kao i kvalitetne i neškodljive materijale.

A da li je želja za srazmernim i senzualnim usnama zaista nešto novo?

Odgovor je – daleko od toga.

Još na neolitskim skulpturama, uz jasno naglašene obline na ljudskom telu, mogu se primetiti i naglašene usne. Od Egipćana i antičkih Grka, preko renesansnih majstora, idealom ženske lepote smatran je “zlatni presek” koji počiva na srazmernosti samih delova tela, kao i određenog dela u odnosu na celinu.

Stari majstori fotografije, početkom i sredinom prošlog veka, neizostavno su tehnikom retuširanja popravljali oblik i dodavali rumenilo ženskim usnama.

Kao i u mnogim drugim slučajevima, pa i u ovom, želja za lepšim usnama nikako nije samo savremeni trend, ali moderno vreme i nove metode omogućavaju pripadnicama lepšeg pola da koriguju oblik svojih usana.

Ipak moderno vreme donosi i “moderne zamke” koje mogu biti opasne. Razni su materijali koji se mogu ugraditi u usne a koji se ne razgrađuju, tokom vremena mogu promeniti oblik, a moguće ih je ukloniti jedino hirurškim putem, ili pokušati sa laserskim uklanjanjem. Zbog svega ovoga, pojedini materijali poput biopolimera zabranjeni su u nekim zemljama.

Šta je “hijaluron”?

Hijaloronska kiselina je polisaharid, molekul koji se već prirodno nalazi u našem telu i ima sposobnost da za sebe vezuje molekule vode. Slikovito rečeno, hijaluron se u ljudskoj koži ponaša poput sunđera koji upija vodu – na taj način povećavajući svoju zapreminu i dajući usnama i koži puniji, zdraviji i mlađi izgled.

Kako se hijaluronska kiselina prirodno već stvara u organizmu, nema bojazni od imunog odgovora i alergija kada se ubrizgava u naše telo. Zbog ove svoje karakteristike, hijaluron je napravio pravu malu revoluciju kako u anti-ejdž tretmanima, tako i kod mlađih žena i devojaka koje žele da svojim usnama podare atraktivniji izgled.

“Nekada su senzualne i simetrične usne mogle da imaju samo devojke i žene kojima je genetika to podarila. Danas, zahvaljujući anti-ejdž medicini možemo gotovo umetnički korigovati razne nepravilnosti i asimetrije uz pomoć hijaluronskih filera” kaže Dr Ana Živković, specijalista Centra za estetsku medicinu Longa Vita Aesthetica u Nišu.

Ona dodaje i da tretman hijaluron filerima ne spada u bolne jer se koristi lokalni anestetik, a sama procedura ne traje više od pola sata. Nakon nanošenja anestetika, u usne se aplikuje hijaluron filer izuzetno tankim iglama, na nekoliko mesta, kako bi efekat bio što prirodniji. Prednost hijalurona je i to što se precizno može dozirati i postepeno dodavati onoliko količine koliko je potrebno te nema bojazni od preteranog efekta i “pačije usne” koji se mogu javiti kada se koristi silikon.

Važno je znati i da se hijaluron postepeno razgrađuje i nestaje, a koliko će efekat trajati zavisi od više faktora. Nakon prvog ubrizgavanja filera rezultati najčešće traju od devet meseci do godinu dana ali se svakog sledećeg puta hijaluron razlaže sve duže, pa se efekat produžava i na period do dve godine.

Kako izgleda kompletan tok oblikovanja usana hijaluron filerima u Longa Vita Aesthetica centru možete pogledati i u videu.

https://www.youtube.com/watch?v=Y94pH6kCZIU

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close