Zdravlje

Hemato-onkološko odeljenje dobilo novi ultrazvučni aparat

Hemato-onkolško odeljenje Dečije klinike u Nišu doblo je novi ultrazvučni aparat zahvaljujući sredstvima fondacije Deca-carevi sveta. Sredstva su prikupljena na donatorskoj večeri.

Nišlije su prikupile 3 miliona dinara i obezbedile nabavku LOGIQ F8 ultrazvučnog aparata, koji je stigao ovoj klinici baš u trenutku kada je prethodni prestao sa radom.

“Aparat će omogućiti ultrazvučnu dijagnostiku digestivnog sistema, pluća, centralnog nervnog sistema i otvoriti nove mogućnosti za sve pacijente”, rekla je prof. dr Jelena Vojinović, direktor Klinike za dečije interne bolesti.

 

Najvitalniji deo Kliničkog centra preseljen je u novi prostor. Najosetljivije klinike su ostale u starom delu Kliničkog centra, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove prof. dr Zoran Radovanović i dodao da su to upravo Dečija klinika, Klinika za ginekologiju…

“U naredno periodu ćemo se truditi da upravo njima pomognemo, kako bi im bilo što bolje i lakše, ali i da naša deca, ako već moraju da dođu ovde na lečenje, odavde izađu sa osmehom”, kazao je Radovanović.

 

Najprestižniji predmet na aukciji bio je reket Novaka Đokovića. On je prodat za 500.000 dinara, a kupio ga je Klub privrednika Niša, rekao je osnivač fondacije “Deca – carevi sveta” Zoran Stoiljković. On se zahvalio svim privrednicima na donaciji.

Direktor kompanije Jumis Mile Kocić kaže da je energija prilikom aukcije bila velika i mi ćemo da je iskoristimo i u narednom periodu kako bi donatorske večeri postale tradicija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com