DruštvoMoja priča

Helena slavi prvi rodjendan. Rođena nakon hrabre odluke majke

Malena Helena Živković iz Niša danas slavi prvi rodjendan, a njena majka Aleksandra i baka Snežana Živković izjavile su da njihovoj sreći nema kraja i da je dodatno uvećava činjenica da je Aleksandra rodila devojčicu u 51. godini.

Aleksandra je kazala da je njena nabolja odluka u životu bila da dobije dete i to kao samohrana majka, vantelesnom oplodnjom.

“Godina koja je iza nas dve, donela mi je najviše ljubavi, strepnje i brige ali me je i ubedila me da sam donela pravu odluku. Svaki dan sa njom mi je dar od Boga, uživam u njoj, probudila je u meni sve najbolje i najlepše”, istakla je Aleksandra Živković, apotekar po struci.

Foto: B.LJ.

Prema njenim rečima, ćerka joj je promenila život i prioritete, a od stana napravila dom.

“Svaki dan je nova radost, a Helena i ja ‘rastemo’ zajedno. Divno je pratiti njeno odrastanje jer se i ja sa njom menjam. Bilo je i teških trenutaka ali sam se sa njima izborila uz veliku pomoć majke, brata i njegove porodice”, naglasila je Živković.

Kako je kazala, Helena je jedno živahno dete, vrlo brzo puzi i veoma je radoznala.

“Moj brat kaže nemoj više da je zoveš Helena nego ‘Ne diraj to”’, jer joj se tim rečima najviše obraćam”, rekla je kroz smeh Živković.

Dodala je da je sigurno umornija od mladih majki jer nije isto dobiti dete u nekim mladim godinama nego u poznim, ali da smatra da ženama godine ne treba da budu prepreka da se ostvare kao majke.

“Borba za majčinstvo ume da bude strašna, ali dobiti dete je vredno svake žrtve. Zato svakoj ženi želim da se ostvari kao majka, jer će joj to potpuno ispuniti život”, izjavila je Živković.

Prema njenim rečima, pre konačne odluke da rodi dete bez partnera imala je mnogo dilema, veliku želju, ali i nedoumicu da li radi pravu stvar i da li će moći sama da se nosi sa problemima kada se jave.

“Razmilili sam i shvatila da je mnogo primera da se kaješ samo zbog onog što nisi uradio. Mnogo me je ohrabrio moj doktor koji mi je kazao: ‘Probaj zbog sebe, nemoj da te muči celog života to što si propustila'”, istakla je Živković.

Kazala je da je vantelesna oplodnja u bolnici u Solunu bila uspešna iz prvog pokušaja i da je bez problema iznela trudnoću.

“Bilo je i onih koji su me zbog toga osudjivali i nije mi bilo prijatno. Želela sam i ja da rodim u tridesetoj, nadala sam se da ću sresti nekoga i da će to biti klasična porodica. Kad sam shvatila da mi ponestaje vremena, sakupila sam novac za taj jedan pokušaj veštačke oplodnje i uspela”, rekla je Živković.

Foto: B.LJ.

Snežana Živković, baka devojčice, izjavila je da joj je unuka ispunila i preporodila život.

“Pre njenog rodjenja imala sam ozbiljne zdravstvene probleme. Zahvaljujući Heleni sam druga žena, srećna i zdrava. Živim svoj drugi život”, izjavila je ona.

Dodala je da je Helena njeno treće unuče, pošto sin ima dvoje dece, sina koji je treći razred srednje škole i ćerku koja je sedmi razred osnovne škole.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com