Društvo

Harmonika i klarinet stigli u Muzičku školu (FOTO)

U Muziču školu „dr Vojislav Vučković“ stigli su novi instrumenti – poklon Studentskog kulturnog centra i Rotarakt kluba Niš. Od prikupljenih para sa koncerta Bojane i Nikole Pekovića, kupljeni su klarinet i harmonika za učenike ove škole.

Nakon svečane predaje instrumenata, prisutnima je svoje umeće pokazao osmogodišnji Nikola Rašeta. On harmoniku svira već dve godine.

“Video sam na televiziji kako harmonikaši sviraju, i to mi se mnogo dopalo. Nekada mi je pomalo teško, ali je uglavnom lako i zabavno. Cilj mi je da postanem profesionalni harmonikaš, i da putujem po svetu,” kaže Nikola Rašeta.

Direktor Muzičke škole Borivoje Mladenović kaže da do sada nisu imali nijednu harmoniku dugmetaru za đake i da je ovo izuzetno vredan poklon.

“Bili su nam neophodni ovi instrumenti, i zahvaljujem se donatorima, a mi ćemo svojim rezultatima pokazati koliko nam znači kada imamo na čemu da nastupamo, i kada imamo kvalitetne instrumente. Najviše nam nakon ovoga fale klaviri, jer smo mi poslednju Jamahu kupili pre 13 godina. Znam da je njihova vena visoka, iznad 50.000 evra, i očekujemo pomoć svih koji mogu i imaju sredstava, za tako veće donacije, kaže Borivoje Mladenović, direktor Muzičke škole.

“Sredstva smo prikupili od ulaznica sa koncerta Bojane i Nikole Pekovića, u decembru, preko sto hiljada dinara, i od toga smo nabavili ove instrumente, kaže v.d. direktora SKC-a,” Dragana Petković.

“Nastavićemo sa ovakvim akcijama, jer već šest godina na ovakav našin pomažemo široj zajednici i institucijama kojima je pomoć neophodna,” kaže Slobodan Luković, iz Rotarakt kluba Niš.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com