Politika

Hapšeni zbog korupcije, traže obeštećenja

Većina od 12 bivših i tadašnjih gradskih funkcionera, službenika i biznismena iz Niša, na čelu sa bivšim gradonačelnikom Milošem Simonovićem, koji su uglavnom dovođeni u vezu sa DS i G17 plus, a koji su od marta do maja 2014. godine uhapšeni zbog sumnje u korupciju, uz popriličnu medijsku pompu, najavili su ili su već pokrenuli postupke za naknadu štete u iznosu od više desetina miliona dinara.

Zahtevi za obeštećenje usledili su nakon što je u istražnim i sudskim postupcima utvrđeno da niko od ovih 12 uhapšenih nije kriv, pošto, kako je navedeno, u njihovim radnjama “nema elemenata krivičnog dela”, odnosno “Nema elemenata krivične odgovornosti”.

Povodom toga saopštenjem se obratio Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

“Slušamo ovih dana neke opozicionare u gradu koji, s jedne strane, ništa nisu uradili za Niš, a, sa druge strane, uživaju u privilegijama ovog sistema koji nije demontiran, jer smo se vratili u devedesete. Ono što sam govorio, od trenutka mog hapšenja do danas, o nezakonitom radu policije i tužilaštva u Nišu, prilikom hapšenja 12 Nišlija, među kojima sam bio i ja, što se nije desilo ni u jednom drugom gradu u Srbiji, potvrdilo je i pisanje beogradskih medija”, kaže Branislav Jovanović.

Kaže i da ti navodni opozicionari u Nišu valjda vide ko je najviše bio “društveno opasan” i koga su najviše držali u pritvoru i koga su hteli da unište u svakom pogledu.

Jovanović ističe da su oni koji su bili više nego okrutni i igrali na “kartu uništenja političkih protivnika” umesto kazne, od strane države, nažalost, nagrađeni.

“Oni su sada u Savetu za borbu protiv korupcije i Komisiji za pomilovanje predsednika Srbije, a ljudi iz policije koji su pisali lažne krivične prijave su unapređeni, a nisu kažnjeni za zlodela koja su činili svojim sugrađanima”, tvrdi Jovanović.

On kaže da je ponosan na svoju političku biografiju, jer mu 20 godina nisu mogli ništa, kao i na rezultate i izgradnju grada.

“Pozivam sve istomišljenike da mi se pridruže u borbi za istinu i pravdu i da se nikom više ne desi ono što se nama dešavalo. Ako i dalje među našim sugrađanima vlada strah i apatija može da se desi da sutra ti isti dođu i po njih”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com