Hronika

Hakeri iz Niša do daljeg neće biti izručeni Americi

Hakeri iz Niša, njih destoro osumnjičeni za digitalnu prevaru od 70 miliona dolara, do daljeg će ostati u Srbiji jer je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu odluku i naložio ponovno odlučivanje o molbi Sjedinjenih Američkih Država za njihovo izručenje.

Odlukom Apelacionog suda ukinuto je rešenje prvostepenog suda od 23. oktobra prošle godine kojim je bilo utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje osumnjičenih Americi.
“Apelacioni sud smatra da su “izostali razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, dok su ostali nejasni razlozi koji su dati, pri čemu je i činjenicno stanje ostalo nepotpuno utvrđeno”, kazali su u Apelacionom sudu.

Sedmoro okrivljenih iz Niša konačnu odluku o izručenju SAD čekaju u kućnom pritvoru, tok su trojica okrivljenih još uvek u pritvoru.

Jedan osumnjičeni, Antonije Stojiljković (32) iz Niša, bio je saglasan sa izručenjem SAD, pa je njegova ekstradicija realizovana 4. februara.
Osumnjičeni se terete da su na internetu prodavali svoje platforme za binarne opcije predstavljajući se kao “lider na svetskom tržištu binarnih opcija”.

Sumnja da je 11 hakera iz Niša oštetilo za 70 miliona dolara veći broj američkih gradjana i gradjana drugih zemalja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

    1. Ne treba primati nista od nepoznatih tako sam ja dobio virus preko aplikacije PALTALK nemojte tamo da idete steta ima ih jos sto to rade

  1. Ako su pronasli novac super. I meni su pokusali da ukradu hakovali me sa aplikacije Paltalk zasto to ne istrazuju ima ih jos….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com