# IstaknuteSport

Hadžovićevoj selekciji srebro iz Sofije sa Inkluzivnih košarkaških igara

Na Inkluzivnim košarkaškim igrama (Basketball Inclusive Games – BIG 2024) tim Saveza klubova košarke u kolicima koji je selektirao dr Miljan Hadžović je osvojio srebrnu medalju u konkurenciji osam timova košarke u kolicima.

Kapiten i najbolji igrač u srpskoj selekciji je bio igrač KKI Vrbas iz Banja Luke, Vlado Švraka, koji je proglašen za člana najbolje petorke takmičenja.

Inače, tim SKKK – Srbija, u grupi B je ostvarila sve tri pobede. Najpre je pobeđena reprezentacija Grčke (51:43), reprezentacija Kipra (42:32) i domaćin BKHU Levski – Bugarska (68:33), dok je u utakmici polufinala pobeđen predstavnik Poljske, ICT Konstancin (73:50), piše Sport juga.

U finalu je srpski tim čekao superligaš iz Turske, YOSK,za koje nastupa nekoliko bišših reprezentativaca ove supersile u košarci u kolicima. Posle neizvesne borbe sa puno preokreta, YOSK odneo tesnu pobedu (55:52) nad sjajnim timom iz Srbije.

„Iako smo se u ovom sastavu prvi put okupili, disali smo kao jedan. Rasli smo kao tim iz utakmice u utakmicu. Celo takmičenje, svih pet utakmica smo odigrali odlično i iz poštovanje dogovorenog. Ostaje žal što nismo pobedili u finalu, ali to je sport, čestitam zlato turskom timu“, opservirao je takmičenje glavni trener, dr Miljan Hadžović.

Pored dr Miljana Hadžovića, u timu iz Srbije bilo je još Nišlija. Aleksandar Marinković, Aleksandar Dinić, Dušan Lazarević, Filip Jovanović (igrači KKK Nais), prof. dr Marko Aleksandrović (pomoćni trener), Marko Stojanović (sudija) i logističar (Saša Stanković).

Inače, BIG 2024 je jedna aktivnost Erasmus + projekta „Basketball Inclusive Games“ u projektnoj liniji Neprofitni sportski događaji. Partneri na projektu dolaze iz preko 10 zemalja (Češke, Slovenije, Irske, Bugarske, Poljske, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Grčke, Kipra, Turske). Projekti u ovoj projektnoj liniji treba da se usmere ka jednom preovlađujućem cilju od sledećih: volontiranje u sportu, socijalna inkluzija putem sporta, borba protiv diskriminacije u sportu, uključujući ravnopravnost polova i podsticanje zdravih životnih stilova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com