Kultura

Guslarsko EPSKO-PESNIČKO VEČE u Svetosavskom domu

Već tradicionalno “Epsko – pesničko veče” uz blagoslov Vladike niškog Gospodina Arsenija, posvećeno Svetom Vasiliju Ostroškom biće održano u utorak 10. maja od 19 sati u Svetosavskom domu pri Sabornoj crkvi u Nišu.

Bitan deo ove pesničke večeri biće i promocija knjige “OD SUMRAKA DO VASKRSENJA LOVĆENA” priređivača Ranka Gojkovića, za besedu o Svetom Vasiliju Ostroškom zadužen je Željko Čurović a predviđen je i bogat program guslara iz Društva guslara Ratko Pavlović Ćićko – Niš, guslara iz drugih društava iz Srbije, pesnika, frulaša i folkloraša niškog KUD Abrašević.

“Ulaz je slobodan, a mi guslari očekujemo naše prijatelje, ljubitelje gusala i epske poezije da prisustvuju ovom kulturnom događaju koji puno znači za očuvanje kulture i naše ljubavi prema otadžbini”, poručuju iz niškog Društva guslara “Ratko Pavlović Ćićko.

“Epsko – pesničko veče” najbolja je najava za učešće niških guslara na Festivalu guslara Srbije koji će biti održan u Užicu 27. i 28. maja . Nišlije imaju tri predstavnika na ovom takmičenju, gde po običaju budu visoko kotirani i više puta do sada nagrađivani najprestižnijim nagradama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com