Sport

Gusar dominantan na takmičenju, Jevtić “prvi čamac” reprezentacije

Odlične rezultate postigli su kajakaši niškog Gusara na Međunarodnom takmičenju u Skoplju u slalomu na divljim vodama. Takmičar kkk „GUSAR“ Niš, Miloš Jevtić je kao i na prvoj izbornoj trci održanoj prethodnog vikenda u Sloveniji ponovo postavio normu za izbor reprezentacije, i tako potvrdio status „prvog čamca“ reprezentacije.

Učešće je uzelo 50-ak takmičara iz zemalja regiona,  a održana je kvalifikaciona vožnja, koja je ujedno i tretirana kao druga izborna trka za formiranje reprezentacije Srbije za 2022. godine.

Prema rečima trenera,u  kvalifikacionoj vožnji među prvih 20 plasirao se i takmičar „GUSARA“ mladi junior Petar Radojković i tako obezbedio učešće u polufinalu koje je voženo u nedelju. Nedostajalo mu je jedva nešto malo više od sekunde da dostigne zadati zaostatak za postavljačem norme kako bi obezbedio status juniorskog reprezentativca Srbije.

Foto: Z. J, D. J.

U polufinalnoj vožnji Miloš Jevtić je kao trećeplasirani uspeo da se plasira u finale, gde je bilo samo 10 mesta.

“Svoju dobru formu potrdio je i u finalnoj vožnji gde je odličnom vožnjom zazuzeo treće mesto i okitio se bronzom, što je već postalo tradicija, pošto se sa ovog takmičenja već godinama u nazad kajakaši GUSARA vraćaju okićeni medaljom”,  objašnjvaju.

Naredno takmičenje „GUSARIMA“ predstoji u Liptovskom Mikulašu (Slovačka). Ovo takmičenje je ujedno i treća izborna trka za reprezentaciju Srbije gde se realno očekuje da još neko od takmičara kkk „GUSAR“ obezbedi status reprezentativca Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com