Sport

Gudelj okupio fudbalske legende iz regiona na dirljivom susretu u Nišu (VIDEO)

Fudbaler kojeg pamti čitava bivša Jugoslavija po izvrsnom umeću, fantastičnim golovima, borbenosti ali i po naglo prekinutoj karijeri koja je bila na vrhuncu, neponovljivi Ivan Gudelj održao je sinoć u Nišu promociju knjige “Hajdučka priča” i dokumentarnog filma “Ivanova igra” okupivši fudbalske legende iz čitavog regiona.

Jučerašnjem druženju prisustvovao je i trener Josip Mićo Duvančić koji je pored izvrsne trenerske karijere u mnogim prestižnim klubovima bio i “glavni krivac” što je Gudej sa 16 godina dobio priliku da igra u tadašnjoj reprezentaciji Jugoslavije, što ga danas svrstava među legende.

Danima je vladalo veliko interesovanje Nišlija, lokalnih i nacionalnih medija za boravak Gudelja u našem gradu.

Nastupom grupe Gracija koja je izvela dve numere od kojih premijerno numeru “Nišava” i “A ti ode džanum” koju su Nišlije čule na Palilulskoj večeri, počelo je nesvakidašnje sportsko druženje u bioskopu Vilin grad.

Grupa Gracija; Foto: Bioskop Vilin grad
Oliver Paunović, producent

“Trebaju nam ovakva dešavanja u gradu i namera nam je da u naš grad dovedemo još neke legende, a da u nekim drugim gradovima Srbije predstavimo naše velikane. Vidim da u sali sede vrhunski fudbalski stručnjaci, proslavljeni veterani, prijatelji ali i mlade niške fudbalske snage koje će narednih godina predstavljati Niš i Srbiju u najboljem svetlu – siguran sam. Kada sam prošle godine upoznao Gudelja na Zlatiboru, na Festivalu dokumentarnog sportskog filma nadao sam se da će da se sretnu on i Dragan Pantelić jer su zajedno igrali u reprezentaciji, nažalost mimoišli su se za samo jedan dan, u nedelju ćemo na godišnjicu Pantine smrti obići grob. I sve se desilo za samo godinu dana, eto to je život.  Drago mi je da se ovakvi susreti i druženja dešavaju u Nišu i da se gledaju kvalitetni dokumentarni filmovi kao što je ovaj Ivanov”, rekao je producent Oliver Paunović.

Iza čitave priče ovog prijateljskog susreta starih asova stoji Gradska opština Palilula i njen prvi čovek Bratislav Vučković, koji je sa puno emocija pozdravio i goste iz drugih gradova.

Bata Vučković, predsednik Gradske opštine Palilula

“Puno mi je srce što smo okupili legende ex Yu fudbala i našeg Radničkog večeras. Čuvamo sećanje na neka nezaboravna druženja, veliku borbu i ljubav prema fudbalu i čuvamo u nama ono ljudsko što nam održava prijateljstva sa asovima iz svih bivših jugoslovenskih republika. Volim da kažem da je ovo naš “Otvoreni fudbalski Balkan”, rekao je Vučković.

Gosti su imali priliku da nabave knjigu “Hajdučka priča“ koju je napisao Blaž Duplančić, koja je neobična i vrlo poučna fudbalska priča ispričana kroz životni put i sudbinu Ivana Gudelja.

Emotivnim obraćanjem Ivanovih uspeha prisetio se i Rale Rađenović, koji kažu prijatelji Gudelju u dušu zna.

Gudelj je odigrao u svojoj kratkoj ali blitavoj karijeri 362 utakmice za Hajduk postigavši 93 pogotka, to ga kotira kao treći strelac u Hajdukovoj istoriji. Ukupno 33 puta je nosio dres reprezentacije a triput je bio i strelac. Ovo su samo neki kratki podaci koji su mogli da se vide i čuju u dokumentarno filmu „Ivanova igra“ autora Tomislava Žaje koji je sinoć prikazan gostima u bioskopu Vilin grad.

Promocija knjige i filma u bioskopu Vilin grad; Foto: Vilin grad

Film je urađen je pod pokroviteljstvom UEFA-e, prikazan na brojnim međunarodim festivalima a dobitnik je i sijaset prestižnih nagrada. Krajem avgusta u Nišu prikazan u okviru Festivala dokumentarnog filma City Fest.

Nakon prikazivanja filma fudbalski asovi i sportski radnici nastavili su druženje koje je potrajalo do kasno u noć.

Saša Stojanović, direktor omladinske škole FK Radnički poklonio je legendarnom fudbaleru dres Radnikog sa brojem 4 koji je nosio Gudelj dok je igrao.

Da veče razvrši na pravi način i sa puno emocija potrudio se dečiji hor Čarolija koji je sve dirnuo pravo u “jugonoslalgična” srca izvedbom pesme “Računajte na nas”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com