Obrazovanje

GTŠ Neimar postaje prva energetski efikasna srednja škola u Nišu

U GO Crveni Кrst, potpisan je Ugovor o realizaciji projekta „Energetska efikasnost u javnim ustanovama“, koji podrazumeva zamenu fasade, stolarije, rekonstrukciju krova i sistema za grejanje kao i postavljanje LED rasvete u Građevinskoj tehničkoj školi „Neimar“.

U prisustvu Gradonačelnice Niša, gospođe Dragane Sotirovski i direktora škole Sretena Vasića, projekat je sa izvođačem radova potpisao Predsednik GO Crveni Кrst,  Miroslav Milutinović. Očekuje se da radovi u školi krenu za 2 nedelje, a rok za završetak radova je 120 dana.

„Ovo je veliki dan za našu školu, sve učenike i zaposlene. Sva ulaganja u opremu i nastavna sredstva u školi i u postizanje boljih rezultata naših učenika, kao i opremanje učionica, nije pratio i spoljašnji izgled škole, prevashodno njena fasada. Predviđena rekonstrukcija i sanacija škole, doprineće da Građevinska tehnička škola Neimar dobije novi izgled, a unutrašnji radovi da škola bude još bezbednija i zdravija sredina za sve učenike i zaposlene u školi. Кada radovi budu završeni, a rok za to je nekih 120 dana, naša škola postaće prva energetski efikasna srednja škola u Nišu, što će doprineti velikoj uštedi energije, a to i jeste prevashodni cilj projekta. Sigurni smo se da ćemo buduću generaciju učenika dočekati u potpuno sređenoj i još lepšoj školi, nego što je ona sada“, rekao je prilikom potpisivanja ugovora Sreten Vasić, direktor GTŠ Neimar.

Predviđena rekonstrukcija podrazumeva zamenu fasade, stolarije, rekonstrukciju krova i sistema za grejanje kao i postavljanje LED rasvete.

Projekat finansira Ministarstvo rudarstva i energetske Vlade Republike Srbije (70%) i Grad Niš (30%). Naručilac projekta je Gradska Opština Crveni Кrst.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button