Zabava

Grupa Dexter u spotu za pesmu “Laži me” okupila više od 70 muzičara niške scene

Grupa Dexter izbacila je spot za pesmu “Laži me” u trajanju od nešto više od šest minuta u kome su sakupili više od 70 muzičara niške muzičke scene, bez obzira na žanr muzike koji sviraju. Među muzičarima u spotu bilo je i generacijskih razlika tako da su očevi svirali zajedno sa sinovima i ćerkama na istim ili različitim instrumentima.

Ističu da su kao grupa jako ponosni na svoj grad i sugrađane, kao i kolege muzičare bez obzira na njihov muzički pravac jer muzika spaja ljude.

“Ovim spotom smo to želeli da pokažemo. Činjenicu da je to tako potkrepljuje i lista zvanica, odnosno lista odazvanih muzičara kojih je bilo preko 70 u spotu, od već dobro poznatih, sadašnjih i bivših članova bendova Kerber i Galija, do aktuelnih “Monah”i “Opposite Way”, pa sve do nadolazećih “Manitu”, “Gora”… Zanimljivo je pomenuti da je među muzičarima u spotu bilo i generacijskih razlika tako da smo imali očeve i sinove, odnosno očeve i ćerke na istim ili različitim instrumentima”, kažu iz Dextera.

U spotu su učestvovali su i ljudi koji se ne bave direktno muzikom, ali podržavaju scenu kroz muzičko novinarstvo, fotografiju i organizovanjem zanimljivih koncerata u našem Gradu.

“Njihova energija je bila možda i veća nego kod ostalih kolega muzičara. Spot je sniman februara ove godinem, a na kraju snimanja je ostao višečasovni video materijal koji je trebalo pažljivo editovati i sklopiti u kompaktnu i pitku video priču. Prosto nam je žao što nekih muzičara ima na samo par sekundi, ali nije bilo moguće uklopiti svakog onoliko koliko zaslužuje i koliko je energije ostavio na “bini”, pojašnajvaju.

Prema njihovim rečima, veliku zahvalnosti duguju muzičkom studiju “My Room Acoustics” iz Niša, koji je ustupio svoj prostor na par dana i entuzijastično podržao ovu gradsku priču, ali i firmi koja je zadužena za rasvetu, a do sada učestvovala na velikim festivalima u Srbiji i regionu kao što su Nišville, Exit, i koncertima Queen, Tom Jones….

“Obezbedili su nam binsku rasvetu kakvu imaju najbolji srpski muzičari. Na posletku, možda najbitnije pomenuti Marka Jocića, sceni poznatijem kao frontmena grupe Marica, koji je sa čeličnim živcima sklapao kadrove, pregledavao sate i sate snimaka i tražio najbolje kadrove da spot zaliči na ono što vidimo sada. Dexter se fokusira na plasiranje albuma “Jevanđelje” sa kojeg je ostalo da se plasiraju još dve numere, nakon čega ćemo krenuti u promovisanje po festivalima i klubovima Srbije”.

Grupa Dexter osnovana je januara 2012. godine u Nišu.

Bend je sastavljen od mladih muzičara, a trenutnu postavku benda čine Aleksandar Božinović (vokal), Đorđe Hartl (bubnjevi), Andrija Avramović (bas gitara), Bogdan Šipetić (gitara) i Andrija Antanasković (klavijature).

Do sada je bend nastupao na brojnim festivalima i manifestacijama u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com