Sport

Grujić: Materijalne povrede pravila na meču Crvena zvezda – Radnički

Radnički je eliminisan od Crvene zvezde u osmini finala Kupa Srbije u šokantnoj penal-seriji koju je domaći tim dobio sa 3:2. U regularnih 90 minuta nije bilo golova, a briljirao je golman Nišlija Filip Dujmović, koji je imao 17 odbrana. U 31. minutu je odbranio penal Geloru Kangi.

Radnički je junački pao protiv branioca trofeja i apsolutnog favorita, koji ima 10 do 15 puta veći budžet od niškog tima. U novoj formaciji, sa trojicom u poslednjoj liniji, fanatično se branio, igrao požrtvovano tokom svih 90 minuta i zasluženo došao do šanse da kroz penale pokuša da napravi senzaciju.
U penal-seriji je sreća bila na stani domaće ekipe, ali ono što se tokom nje dešavalo ne ide u prilog razvoju srpskog fudbala. Igrači Radničkog bili su ometani laserima sa tribina prilikom izvođenja penala, a nakon gola Štulića, koji proslavio ućutkujući publiku, pto nije zabranjeno, izbio je veliki incident i opšti metež na terenu. Štulić je napadnut, a nakon svega je mladi napadač Radničkog dobio crveni karton.
Dešavanja u ovoj penal seriji komentarisao je Danilo Grujić, doskorašnji srpski sudija i čovek koji je bio deo sudijskog tima u finalu Lige šampiona 2018. godine između Reala i Liverpula.
“Grešaka je na utakmici bilo previše. Kada je reč u laseru, kojim su navijači ometali igrače Radničkog prilikom izvođenja penala, sudija Marko Srećković je morao da preko delegata utakmice i razglasa obavesti publiku da prestane sa tim i da penal-serija ne može da krene dok se to ne prekine. Onda imamo situaciju sa potezima golmana Crvene zvezde Milana Borjana, koji je odbranio četiri penala, ali je u dva navrata pre vremena izašao sa gol-linije, pa je sudija morao da ponovi izvođenje tih kaznenih udaraca. Ogromna povreda pravila dogodila se i kod isključenja igrača Radničkog Nikole Štulića, koji je drugi žuti karton dobio u penal seriji. Mada taj drugi žuti karton nije zvanično zaveden, ali se u televizijskom prenosu jasno videlo da ga je Štulić dobio.
“Ako je tako, onda Štulić nije smeo da dobije crveni karton, jer pravila kažu da se u penal-seriji prethodni kartoni brišu. E sad, ako je isključen, što je prva povreda pravila i grubo kršenje istih, dolazimo u situaciju da Crvena zvezda ima igrača više prilikom izvođenja kaznenih udaraca, a prema pravilima igre ekipa koja ima više igrača mora da redukuje taj broj i da ima isti broj igrača kao i protivnički tim. Dakle, u ovom slučaju 10 na 10, a ne 11 na 10. I pre toga je cela penal-serija protekla u neregularnosti. Igrač Radničkog Lazar Jovanović je dobio crveni karton u toku igre, što znači da je jedan igrač Zvezde pre prvog penala morao da napusti teren, kako bi procedura bila ispoštovana. Takođe, Jovanović i Štulić su posle isključenja bili na klupi, a morali su biti iza ograđenog dela terena. U svakom slučaju veliki skandal se dogodio na stadionu Rajko Mitić i ovakve stvari bi morale da se sankcionišu”, rekao je Grujić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Što se pravila tiče,verovatno je sve u pravu jer je praktično do juče bio glavni sudija i tu nema prigovora ali su to sve tehničke stvari,koje se gotovo uvek dešavaju i niko ih ne poštuje,ovo oko igrača i kartona.Za laser takođe,morali su da ih upozore ili da promene stranu na kojoj se izvode penali.Što se samih penala tiče,sinoć sam zaustavljao snimke svih odbranjenih penala i Borjan je samo kod prvog izašao pre šuta,na ostala tri mu je jedna noga bila na liniji i nije bilo prestupa,iako se mnogima čini da nije tako,pogotovo grobarima jer su oni izgleda najviše patili.

  2. I šta sad? Povreda materijalnih pravila igre valjda podrazumeva poništavanje utakmice i odigravanje nove? Mislim da će sudija biti kažnjen ukorom(no,no), Zvezda je prošla dalje i kraj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com