Društvo

GROBLJE TRAFIKA – Ruglo grada na Somborskom bulevaru

Na Somborskom bulevaru u opštini Pantelej nalazi se pravo “groblje trafika”, tačnije mesto gde se čuvaju kiosci koji više nisu u procesu rada. Tako stari i nefunkcionalni, ne mogu da služe ničemu osim “igralištu” za decu koja, razvlačeći trake fiskalnih računa, nalaze sebi zabavu, ali i dodatno doprinose opštem ruglu ovog dela opštine.

U Opštini kažu da žele da reše ovaj problem i da su svesni da predstavlja ruglo Panteleja, ali trenutno o tome odlučuje neko drugi.

Nemamo mogućnost da reagujemo kada je u pitanju privatna površina, kao što je konkretno slučaj u ovoj situaciji. Zaista želimo da rešimo ovaj problem, poslali smo nalog za rešavanje i sada je sve na vlasniku parcele, koji treba da ovaj prostor ogradi. Mi ćemo mu u narednom periodu zadati i rok od 3 dana i ukoliko se ne preduzme ništa, okrenućemo se prekršajnom nalogu na koji imamo pravo. U tom slučaju, kazne nisu male.” objašnjava Bratimir Vasiljević, predsednik Opštine Pantelej.

On se nada da će se ipak na bezbolniji način rešiti situacija jer, dodaje, kazne u ovom slučaju idu do iznosa od 2 miliona dinara, ukoliko vlasnik parcele ne ispuni svoju obavezu.

Za sada se čeka rešenje, pa će se u narednim danima znati da li će biti potrebe za ovakvim postupkom.

Iz Komunalne policije takođe ne mogu da reše ovaj problem, jer i oni, kako kažu, reaguju samo u okviru javnih prostora.

Opština Pantelej je preuzela odgovornost za rešavanje ovog problema i oni će rešiti celokupnu situaciju.” kaže Milan Đorđević, načelnik Komunalne policije.

Meštani ovog dela grada su, što je i očekivano, nezadovoljni ovim prizorom i onim što se tamo svakodnevno dešava.

Okićeno trakama od fiskalnih kasa. Ruglo. Poginuće neko dete, trče po krovovima trafika, razbijaju, vade trake i bacaju po naselju.” komentari su koji dolaze on naših sugrađana.

Dok se ne dođe do adekvatnog rešenja za ovu situaciju, ostaje da sačekamo još nekoliko dana, u nadi da će vlasnik zemljišta na kojem se ovo “groblje” nalazi imati razumevanja i ograditi prostor, ili još bolje skloniti ove trafike, kako bi se izbegle ozbiljnije posledice po samu opštinu i njene stanovnike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com