Društvo

Groblje ponovo neočišćeno, postavljeni novi kontejneri, smeće i dalje van njih

Visoko rastinje, smeće na sve stane i neuređen prostor između parcela, nažalost, sve su češća slika koju zatiču sugrađani na Novom groblju, ali i na ostalim grobljima u Nišu. Prema rečima i fotografijama građana, Nišlije su ponovo zatekle zapuštene i neuređene delove groblja tokom Zadušnica. Prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, JKP “Gorica” je uoči prethodnih zadušnica postavila kontejnere umesto korpi, ali da je i pored toga zatečena ogromna količina smeća pored kontejnera, a da predviđen prostor za odlaganje ostaje prazan.

Prema rečima jednog Nišlije, takva situacija je stalna za vreme Zadušnica, kada u tom periodu groblje poseti oko nekoliko hiljada ljudi.

“Groblje je jako veliko, a JKP “Gorica” kao preduzeće koje je tek u poslednjih godinu dana stalo na svoje noge jer je imala velikih problema proteklih godina. Uoči  prethodnih zadušnica postavljeni su kontejneri umesto korpi, ali na groblju i dalje vidite jako veliku količinu smeća pored kontejnera, a kontejneri prazni. To ne rade radnici “Gorice”, već neko od nas iz ko zna kojih razloga ne želi da odloži smeće u kontejnere. Onog trenutka kada dune vetar raznese sve i tako nastaje neuređen prostor između samih grobova”,  objašnjava Sotirovski.

Sotirovski ističe da je održavanja samo grobnog mesta obaveza porodice preminulih.

Dodaje da je “Gorica” prošle nedelje iz sopstvenih sredstava uredila pristupne, centralne staze posle mnogo godina i najavila da su planirana nova određena pravila na samom groblju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Rešiće to Pomoćnik direktorke Nikola Marinković, samo da se politički usaglase sa Gradonačelnicom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com